Roma: Episcopul Italiei a prezentat contribuția ortodocșilor romani la societatea italiană

Preasfințitul Părinte Siluan al Italiei a participat miercuri la evenimentul „Immigrazione e pluralismo religioso. Sfide e risorse della citta” („Imigrație și pluralism religios. Provocări și resurse pentru oraș”), organizat de Departamentul pentru Științe Sociale și Politice al Universității de Studii din Milano și găzduit de Primăria Romei.

In cadrul manifestării a fost prezentat volumul�Quando gli immigranti vogliono pregare�(„Cand emigrații vor să se roage”), coordonat de Maurizio Ambrosini, Samuele Davide Molii și Paolo Naso.

Evenimentul a continuat cu o „masă rotundă” la care au participat Preasfințitul Părinte Siluan, prefectul Luciana Lamorgese, fost Ministru de Interne al Italiei, Profesorul Marco Impagliazzo, președintele Comunității Sant’Egidio, și Monseniorul Lucio Sembrano, reprezentantul dicasterului pentru Dialog Interreligios din Vatican.

In intervenția sa, ierarhul roman a mulțumit autorilor studiului prezentat, care a cercetat viața religioasă a comunităților străine din Italia, inclusiv din provincia Lombardia.

Preasfințitul Părinte Siluan a mai vorbit despre comunitatea ortodoxă romană din Peninsulă, despre organizarea Episcopiei și despre proiectele in care se implică clericii și mirenii din parohii, precum și obștile monahale ortodoxe romanești. Ierarhul a enumerat numeroasele programe filantropice in desfășurare.

Preasfinția Sa a subliniat importanța dialogului episcopiei și a unităților ce o compun cu autoritățile civile și religioase, centrale și locale de pe teritoriul italian și importanța conlucrării in sprijinul celor afectați de război sau de criza economică.

Episcopul Siluan a subliniat și aportul cultural și educativ al parohiilor romanești la formarea copiilor și tinerilor, prin implicarea lor in programe specifice varstei și interesului lor.

Foto credit: Theofania.ro

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 87

Id: 77715

Data: Jan 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).