Jumătate de secol de slujire: Preotul George Bazgan din Edmonton a fost distins cu Crucea Patriarhală

Preotul George Bazgan, parohul romanilor ortodocși din Edmonton și vicar administrativ al Episcopiei Canadei, a fost distins cu Crucea Patriarhală la implinirea a cincizeci de ani de slujire.

Episcopul Ioan Casian a fost cel care i-a inmanat distincția din partea Patriarhului Daniel.

„Acum la inceput de an 2023 este momentul să ne bucurăm impreună și să cinstim activitatea rodnică, ziditoare pe care Părintele George Bazgan a desfășurat-o in toți acești ani. O jumătate de secol pe care părintele a dăruit-o slujirii lui Hristos cu multă grijă, noblețe și responsabilitate față de cei ce i-a păstorit și ii păstorește. Să-l felicităm și să-i dorim mulți ani de slujire și de acum inainte. Vrednic este!”, a spus ierarhul.

Ceremonia a avut loc duminica trecută, la finalul Sfintei Liturghii.

In cuvantul adresat la primirea distincției, Părintele George Bazgan, aflat alături de doamna Preoteasă Maria, a mulțumit pentru surpriză și a evocat momentele primilor pași in slujirea preoțească, relatează Episcopia Canadei.

Crucea Patriarhală este cea mai inaltă distincție a Patriarhiei Romane.�Patriarhul Miron Cristea a instituit Crucea Patriarhală, inscrisă ca insemn heraldic special in Stema Patriarhiei Romane, in 1928.

Sursă foto: Episcopia Canadei / Facebook


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 136

Id: 77718

Data: Jan 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).