O parohie din Maramureș construiește un centru social-cultural in memoria Arhiepiscopului Iustinian

Părintele Dumitru Iuga, parohul din Săcel, județul Maramureș, a anunțat că centrul social-cultural al parohiei intră in faza de finisaje. Construcția este dedicată memoriei Arhiepiscopului Iustinian Chira, cu care preotul a avut o legătură duhovnicească puternică.

Piatra de temelie a fost binecuvantată de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care a atribuit și numele centrului: „Iustinian Arhiepiscopul”.

Vizita PS Iustin pe șantierul centrului. Demisolul va putea fi dat in funcțiune in preajma Sfintelor Paști 2023. Sursa foto: Graiul Maramureșului

„Arhiepiscopul Iustinian ne poartă de grijă intotdeauna, ne trimite oamenii potriviți pentru a duce la bun sfarșit această lucrare”, a declarat Părintele Dumitru Iuga, citat de ziarul local Graiul Maramureșului.

Lucrările au inceput in august 2020, iar acum se intră in etapa realizării tencuielii, a instalației electrice și a incălzirii centrale. Demisolul va putea fi dat in folosință de Paști.

„La demisol vom desfășura toate activi�tă�țile parohiei noastre: oficierea meselor de pomenire pentru credincioșii parohiei noastre, intalniri săptămanale cu tinerii, activități sociale, culturale și catehetice cu tinerii din parohie”, a precizat parohul.

Parohul Dumitru Iuga a făcut seminarul la Baia Mare și l-a cunoscut pe Arhiepiscopul Iustinian Chira. Foto: Facebook / Dumitru Iuga

Centrul are la demisol bucătărie, vestiar, sală multifuncțională și grupuri sanitare. La parter vor fi amenajate Muzeul Parohial, Biblioteca Parohială, Biroul Parohial și noua Casă Parohială. Clădirea a fost pusă sub ocrotirea Maicii Domnului.


Parohia Săcel are in patrimoniu o copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița dăruită de schitul romanesc din Sf. Munte Athos prin mijlocirea unui coleg de seminar al parohului, Părintele Gherasim Mariș, membru al obștii de la Prodromu care s-a mutat la Domnul in 2021.

Sursa foto: Graiul Maramureșului (deschidere)

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 130

Id: 77716

Data: Jan 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).