Slujire arhiereasca la parohia Faget

2

Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat in Duminica a doua dupa Rusalii in mijlocul credinciosilor din orasul Faget, jud Timis. Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie in noua biserica, cu hramul Inaltarea Domnului , aflata in constructie, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

In cadrul slujbei, Ierarhul l-a hirotonit diacon pe tanarul licentiat in Teologie, Milenco Adrian Solomon pe seama Parohiei Duboz, din Protopopiatul Lugoj.

In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor veniti la Sfanta Liturghie, Inaltpreasfintia Sa a vorbit despre rolul si importanta cinstirii prietenilor lui Dumnezeu , asa cum sunt numiti sfintii. Totodata, a mentionat ca, in aceasta duminica, sunt cinstiti toti parintii nostri, care au nascut neamul romanesc in vesnicia Imparatiei eshatologice a iubirii lui Dumnezeu. De asemenea, Parintele Mitropolit a vorbit si despre chemarea adresata de Hristos Apostolilor Sai, dar si tuturor oamenilor, chemare, mereu actuala, de propovaduire a Evangheliei mantuirii. In continuare, Chiriarhul a subliniat si reverberatia pe care o are, in istorie si in Cartea vietii, ridicarea unei biserici, a unui loc in care oamenii pot veni sa se intalneasca, prin rugaciune si prin impartasirea cu Dumnezeiestile Taine, cu Dumnezeu. Totodata, Mitropolitul Banatului a adresat alese cuvinte de multumire atat parintelui Ioan Jurj, care de multi ani se osteneste cu inaltarea noii biserici, cat si credinciosilor fageteni, pentru ca s-au raliat la aceasta lucrare bineplacuta lui Dumnezeu.

Dupa Sfanta Liturghie, Inaltpreasfintia Sa a binecuvantat noua biserica a parohiei, la a carei constructie s-au implicat credinciosii, Primaria orasului Faget, dar si alte institutii. La acest eveniment istoric, pe langa numarul mare de credinciosi, au participat autoritatile locale si mai multi parlamentari.

***

Piatra de temelie a noii biserici a Parohiei  Faget I, ce poarta  hramul Inaltarea Domnului ,  a fost pusa in anul 2001, iar lucrarile efective au inceput in anul 2003. In data de 7 august 2015, Inaltpreasfintitul Parinte Ioan a sfintit crucea ce a fost asezata pe cupola centrala a bisericii. In prezent, lucrarile de zidire sunt finalizate, lucrandu-se acum la invelirea cu tabla de cupru a acoperisului.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

The post Slujire arhiereasca la parohia Faget appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 788

Id: 60522

Data: Jul 7, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar