Hramul parohiei din Essen, Germania

11-16-sf_evanghelist_matei

Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, a oficiat Duminica, 03 iulie 2016, Sfanta Liturghie in parohia Essen din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania, informeaza site-ul oficial al Eparhiei.

2

Duminica, 3 iulie 2016, credinciosii parohiei romanesti de la Essen impreuna cu pastorul lor, parintele Ioan Hodos, s-au bucurat de vizita Inaltpreasfintitului Parinte Serafim.  Sfanta Liturghie a fost oficiata ierarhul locului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. In cadrul slujbei,  tanarul teolog Petre Alexandru Carbunescu a fost hirotonit diacon.

Vizita a fost prilejuita de hramul parohiei Sfintii Romani , ocazie cu care credinciosii au venit in numar mare la biserica, multi dintre ei impartasindu-se cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

La sfarsitul slujbei, Parintele Mitropolit a rostit un cuvant de invatatura prin care i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa urmeze modelul sfintilor, de asemenea l-a felicitat pe parintele Ioan Hodos pentru misiunea pe care o face in randul romanilor din aceasta zona a Germaniei.  12iuniesfintiresfaptoma5

 

 

The post Hramul parohiei din Essen, Germania appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 618

Id: 60520

Data: Jul 7, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar