Episcopul Andrei a primit premiul Pro Harghita al Consiliului Judeţean Harghita

Preasfinţitul Părinte Andrei a primit luni premiul „Pro Harghita” din partea Consiliului Judeţean Harghita.

Premiul „Pro Harghita” este cea mai inaltă distincție a Consiliului Județean Harghita și se acordă, o dată la patru ani, personalităţilor marcante ale vieţii culturale, ştiinţifice şi publice ale județului.

Ceremonia de decernare a premiului a fost deschisă de Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, care a subliniat importanța prezenței și lucrării Bisericii in societate.

El a precizat că Episcopul Andrei al Covasnei şi Harghitei este o mare personalitate, nu doar pentru comunitatea romanească din județ, ci pentru intreaga comunitate a județului Harghita, ai cărei cetățeni se sprijină pe valori comune date de credința in Dumnezeu și de respectul reciproc.

In cuvantul Laudatio au fost evidenţiate sintetic activitatea de pană in prezent a Episcopului Andrei, după care a urmat vizionarea unei proiecții intitulate „Chip de lumină in mantuirea păstoriților” care a cuprins imagini reprezentative din lucrarea Preasfinției Sale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita i-a inmanat premiul Părintelui Episcop, apoi Preasfinţia Sa le-a adresat celor prezenți un cuvant de binecuvantare și de apreciere.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 122

Id: 78365

Data: May 25, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).