Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, in vizită la Patriarhia Romană

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, a fost marţi intr-o vizită particulară la Patriarhia Romană.

Redăm comunicatul de presă transmis deSectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Romane:


Astăzi, 14 martie 2023, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, intr-o vizită particulară, la Reşedinţa Patriarhală, pe Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane.

La inceputul intrevederii, Patriarhul Romaniei a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Arhiepiscopul Bisericii Anglicane și a mulțumit pentru sprijinul pe care romanii ortodocși din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord il primesc, prin inchirierea, de la Biserica Anglicană, a 38 de lăcașuri de cult, pentru comunitățile ortodoxe romanești din Regat.

Arhiepiscopul de Canterbury a mulțumit pentru ospitalitate și a subliniat trei dintre cele mai mari provocări ale societății occidentale, care, implicit, au un impact deosebit asupra Bisericilor, respectiv: secularizarea, tragedia războiului din Ucraina și aspecte negative din timpul colonialismului, cu repercusiuni pentru viața Bisericii Anglicane de astăzi.

Patriarhul Romaniei a subliniat provocările generate in societatea romanească de fenomenul migrației, cu cei peste 5 milioane de romani stabiliți temporar sau definitiv in diferite părți ale lumii. In acest sens, Biserica Ortodoxă Romană a dezvoltat multe proiecte și programe sociale pentru copii, bătrani şi săraci, dar şi pentru cei afectați de războiul din Ucraina.

In timpul convorbirilor, a fost subliniată importanța promovării proiectelor in domeniul educației, in special in comunitățile sărace din Romania, care cuprind şi comunităţi de romi.

După Romania, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va intalni cu Inaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Romane

Mai multe imagini, in Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 34

Id: 77971

Data: Mar 15, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).