Părintele Nicolae Steinhardt, oferit ca model persoanelor private de libertate din Penitenciarul Focșani

Părintele Nicolae Steinhardt a fost oferit drept model pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Focșani.

Părintele Oscar Frunză, Protopop de Focșani II, le-a vorbit, săptămana trecută, celor 10 participanți despre experiența din inchisoare a Părintelui Nicolae Steinhardt, cuprinsă in „Jurnalul Fericirii”.

Preotul i-a invitat pe participanți să mediteze la concluziile Părintelui Nicolae Steinhardt: „Am intrat in inchisoare orb (cu vagi străfulgerări de lumină, dar nu asupra realității, ci interioare, străfulgerări autogene ale beznei, care despică intunericul fără a-l risipi) și ies cu ochii deschiși; am intrat răsfățat, răzgaiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose (…)”.

Organizatorii au oferit persoanelor private de libertate o carte de rugăciuni și volumele „Jurnalul fericirii” și „Dăruind vei dobandi” scrise de Părintele Nicolae Steinhardt.

Activitatea „Temnița poate deveni drumul către fericire” a fost organizată de Protoieria Focșani II și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Romane – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei in parteneriat cu Penitenciarul Focșani.

In data de 30 martie s-au implinit 35 de ani de la trecerea in veșnicie a Părintelui Nicolae Steinhardt de la Mănăstirea Rohia, care a fost inchis in perioada comunistă.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 60

Id: 80693

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).