Icoana Maicii Domnului de la Biserica Dintr-o zi a ajuns in Germania. Printre inchinători, Ecaterina Dima

Icoana Maicii Domnului Mangaietoarea de la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae Dintr-o Zi”, copie in mărime naturală a cunoscutei icoane athonite Paramithia, a ajuns săptămana trecută la Lepzig și Dresda. Printre inchinători a fost și Ecaterina Dima, fiica Părintelui Nicolae Dima de la Biserica Dintr-o zi, aflată la tratament la Dresda.

Vineri seară, icoana a ajuns la Parohia Leipzig, unde a fost oficiată Taina Sf. Maslu, in prezența a numeroși credincioși de diverse naționalități: romani, greci, georgieni, bulgari, ucraineni, germani și ruși s-au inchinat Maicii Domnului.

„Poate doar in noaptea de Inviere au mai participat atația credincioși la slujbă”, transmite Părintele Sebastian Schipor de la Parohia Dresda.

Icoana Maicii Domnului Mangaietoarea de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” a ajuns la Parohia Dresda sambătă, 11 martie 2023. Foto: Facebook / Mitropolia Germaniei

Sambătă dimineață, după Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Mangaietoarea, icoana a fost dusă la Parohia Dresda, unde Părintele Vasile Ioana a oficiat, impreună cu Părintele Paroh Sebastian Schipor și cu Părintele Rostislav Evenko, Taina Sfantului Maslu in trei limbi: romană, slavonă și germană.

Părintele Vasile Ioana le-a vorbit credincioșilor despre viața de familie și despre rugăciune și le-a dat sfaturi pentru a-și păstra identitatea spirituală in societatea actuală secularizată.

Icoana Maicii Domnului Mangaietoarea de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” a ajuns la Parohia Dresda sambătă, 11 martie 2023. Foto: Facebook / Mitropolia Germaniei

Duminică, la Sfanta Liturghie din Parohia Dresda, s-au intalnit in slujire toți clericii Bisericii „Sfantul Nicolae Dintr-o Zi”, in frunte cu Părintele Vasile Ioana, bucuros că are iarăși prilejul de a sluji alături de Părintele Nicolae, tatăl Ecaterinei Dima.

„Biserica a fost neincăpătoare pentru credincioșii ce au venit să se roage impreună cu ei. Ușile s-au deschis larg, ca măcar să poată auzi și cei de afară mulțumirile aduse lui Dumnezeu in Sfanta Liturghie”, relatează Părintele Sebastian Schipor.

Părinții de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” au slujit la Parohia Dresda sambătă și duminică, 11-12 martie 2023, cand icoana de la biserica bucureșteană a poposit la parohia din diaspora. Foto: Facebook / Mitropolia Germaniei

Icoana a plecat inapoi in Romania duminică seară, după ce au fost oficiate Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul icoanei.

Originalul icoanei se află la Mănăstirea Vatoped din Sf. Munte Athos. Faptul că această copie in mărime naturală din patrimoniul Bisericii „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” a ajuns la Dresda are o semnificație specială, legată de destinul Ecaterinei, fiica unui din preoții slujitori ai parohiei, Părintele Nicolae Dima.

Vești despre Ecaterina Dima

Părintele Nicolae Dima, preoteasa Cătălina Dima și fiica lor, Ecaterina Dima, care urmează un tratament de recuperare neurologică la o clinică de langă Dresda. Foto: Facebook / Mitropolia Germaniei

In acest oraș german, Ecaterina Dima, fiica Părintelui Nicolae Dima, unul dintre preoții slujitori ai Bisericii Dintr-o Zi, urmează un tratament de recuperare neurologică.

Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii Dintr-o Zi, a plecat spre Dresda cu o cutie plină cu mesaje de incurajare adresate de copiii din parohie adresate Ecaterinei.

„Mă bucur că mi-ai adus aceste mesaje, dragă David, pentru ca Ecaterina să știe că copiii de acasă o iubesc foarte mult. O să i le dau personal Ecaterinei, care se va bucura foarte mult de ele”, a spus Părintele Vasile Ioana.

„Nu e lucru mai frumos pe lumea asta decat să știi că ești iubit. Cred că, in această perioadă, această copilă s-a bucurat de multă dragoste, care a fost insoțită de rugăciune. Și părinții ei, și familia ei, și noi, toți, care suntem această familie de la Biserica Dintr-o zi, ne bucurăm de parcursul ei extraordinar.”

In 10 martie, Ecaterina Dima a fost externată din spital și nu mai are de luat medicamentele cele mai grele. De acum se poate concentra pe procesul de recuperare neurologică.

„Hai să ne rugăm mai departe pentru Ecaterina!” a transmis Părintele Vasile Ioana inainte de a pleca spre Germania impreună cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

A fost ca și cum Maica Domnului insăși a mers in vizită la copilă.

Donează pentru Ecaterina

Costurile recuperării sunt intre 1000-1200 Euro pe zi. Creierul adolescentei in varstă de 12 ani trebuie să reinvețe totul de la zero, după ce căile neuronale au fost afectate de extracția unui chist benign format chiar in mijlocul creierului.

RO23INGB0000999913157577 (Lei)
RO20INGB0000999911593506 (Euro)
Banca:�INGB CENTRALA
Cod SWIFT/BIC:�INGBROBU
Titular conturi:�Nicolae Dima

Vezi și:

  • Ecaterina Dima a ieșit din comă și face progrese: Un miracol care se intamplă sub ochii noștri
  • De Crăciun suntem chemați la solidaritate cu alt inger: Ecaterina Dima nu se poate recupera fără sprijinul nostru

Foto credit: Facebook / Mitropolia Germaniei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 226

Id: 77984

Data: Mar 17, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).