Serile Brancuși: Conf. Adrian Lemeni a vorbit despre importanța vieții lăuntrice in societatea tehnicizată

Conferențiarul Adrian Lemeni a susținut joi seară la Biserica Brancuși – Paraclis Patriarhal din capitală conferința „Importanta vieții lăuntrice in societatea tehnicizată de astăzi”.

Evenimentul a fost deschis de Preotul Paroh Costel Burlacu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conferențiarul Adrian Lemeni a vorbit despre modul prin care tehnologia modelează viața omului din societatea contemporană.

„Voi incerca să vă impărtășesc structurat cateva coordonate ale temei propuse pentru această seară, una de actualitate. Nu partea de informație este semnificativă. Am propus pentru intalnirea din această seară tema ‹Importanta vieții lăuntrice in societatea tehnicizată de astăzi›”.

„Vreau să vă spun dintru inceput că in ultima carte publicată, ‹Tehnicizarea inumană a vieții› am căutat să fundamentez o teză pe care o consider semnificativă, anume că mediile tehnologice de astăzi structurează și organizează intr-un mod riguros și totalitar, duhul lumii”, a spus conf. Adrian Lemeni.

Tema conferinței a fost aleasă intocmai pentru a răspunde la intrebările omului contemporan care trăiește intr-o societate puternic digitalizată.

„Noi, oamenii, suntem mereu in căutarea unor răspunsuri, ne află mereu in fața unor provocări tot timpul pentru că viața ne aduce provocări. Zbuciumul acesta ne face să avem mereu intrebări și să căutăm răspunsuri pentru ele”, a declarat pentru Trinitas TV Diaconul Gheorghe Anghel, slujitor la Biserica Brancuși.

„Aceste conferințe au fost gandite ca un răspuns la intrebările pe care omul contemporan le are. Nu este ușor să trăiești in lumea actuală puternic laicizată, digitalizată și să nu ai intrebări”.

Seria de conferințe duhovnicești de la Biserica Brancuși este organizată pentru a marca 15 ani de la sfințirea pietrei de temelie a lăcașului de cult.

Foto credit: Parohia Brancuși


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 168

Id: 77988

Data: Mar 17, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).