Arhiepiscopul de Canterbury a vizitat Mănăstirea Argeșului (FOTO)

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, a vizitat miercuri Mănăstirea Argeșului. Din delegația sa a făcut parte și Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble LVO.

In prima parte a vizitei, Grația Sa a fost primit la noua Catedrală Arhiepiscopală de corul Seminarului Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab”.

Insoțit de Arhiepiscopul Argeșului, Arhiepiscopul de Canterbury a vizitat apoi mormintele regale aducandu-se cu această ocazie un omagiu regelui Mihai și membrilor familiei sale trecuți la Domnul.

Vizita a continuat la vechea Catedrală Arhiepiscopală, ctitoria Sfantului Neagoe Vodă Basarab, unde oaspeții au fost incantați de arhitectura bisericii, necropolă regală și voievodală.

Grația Sa Justin Welby a primit in dar din partea Inaltpreasfințitului Părinte Calinic o icoană din argint cu reprezentarea Maicii Domnului.

După acest moment, ierarhul argeșean a condus delegația către paraclisul și muzeul arhiepiscopal, iar in final distinșii oaspeți au admirat vechea bisericuță de lemn aflată in curtea mănăstirii argeșene.

Vizita s-a incheiat in Palatul Arhiepiscopal unde oaspeții au admirat sala Manole și camerele regale, recent restaurate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Vezi și Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, in vizită la Patriarhia Romană

Foto credit: Cristian Gheorghe


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 168

Id: 77987

Data: Mar 17, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).