Locurile de pelerinaj ale Bisericii Ortodoxe Sarbe au fost prezentate intr-o expoziție la Timișoara

Episcopia Ortodoxă Sarbă de Timișoara a găzduit expoziția „Locurile sfinte ale Ortodoxiei Sarbe in pelerinaj” la sediul eparhiei din centrul orașului de pe Bega.

La eveniment au participat Episcopul Ortodox sarb Lukijan de Budapesta şi administrator al Episcopiei Ortodoxe Sarbe de Timişoara, Episcopul vicar Paisie Lugojanul al Arhiepiscopiei Timișoarei, Vladan Tadic, Consulul general al Serbiei la Timișoara, Ognean Cristici, preşedintele Uniunii Sarbilor din Romania și Vladimir Roganović, Secretar de stat in Ministerul Cultelor din Serbia, conform presei locale.

Expoziția cuprinde așezămintele monahale sarbești din Sfantul Munte Athos, locurile de pelerinaj din Serbia și Mănăstirile Cusici, Zlatița, Baziaș, Sfantul Gheorghe și Bezdin, aflate in Romania.

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul l-a felicitat pe Episcopul Lukijan „care are această deschidere permanentă. De cel puțin 17 ani eu particip la acest vernisaj de icoane, colecții de icoane din Episcopia Sarbă și de pe teritoriul Romaniei, și prezența noastră aici este un semn al dragostei și al prețuirii legăturilor noastre frățești”.

Episcopia Ortodoxă Sarbă de Timișoara deservește județele Arad, Caraş‑Severin, Mehedinţi şi Timiş. Sediul acesteia se află in Piața Unirii din Timișoara.

Sursă foto: tion.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 199

Id: 77947

Data: Mar 10, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).