Mănăstirea Antim: Racla cu veşmantul Sfintei Filofteia a fost purtată in procesiune

Mănăstim Antim din Capitală are incepand din după-amiaza zilei de 14 ianuarie o raclă in care este aşezat un veşmant al Sfintei Muceniţe Filofteia, adus de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Delegaţia care a adus veşmantul a fost condusă de stareţul aşezămantului monahal, Protosinghelul Vicenţiu Oboroceanu, iar racla in care a fost aşezat a fost sfinţită de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

La sosirea in curtea Mănăstirii Antim, in prezenţa părinţilor slujitori şi a credincioşilor, racla cu veşmantul a fost purtată in procesiune in jurul lăcaşului de cult, după care a inceput Slujba de Priveghere.

Racla a fost aşezată in biserica mănăstirii, in locul din partea dreapta a pronaosului, unde moaştele Sfintei Filofteia au fost adăpostite in taină in perioada Primului Război Mondial (1917-1918).

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită intre anii 1713-1715, prin strădania Sfantului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile intocmite chiar de acesta.

Ştire in curs de actualizare…

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Urmăriți-ne pe Twitter:@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 31

Id: 77686

Data: Jan 16, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).