Mitropolitul Andrei, la hramul Manastirii Rebra-Parva: Respiratia sufletului este rugaciunea

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a slujit miercuri la hramul Mănăstirii Rebra-Parva, ocrotită de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

La Liturghie, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt intitulat „Viață în Hristos” prin care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă o viață deplină în Hristos, oferindu-i ca exemplu în acest sens pe cei doi mari Apostoli cinstiţi în 29 iunie.

„Viaţa este Hristos. Ar trebui şi noi împreună cu Sfântul Apostol Pavel să putem spune lucrul acesta. Pentru noi, viaţa este Hristos”.

„Când e vorba de viaţă, câteva lucruri trebuie să pomenim. Omul care trăieşte, respiră, mănâncă şi acţionează. Respiraţia sufletului din punct de vedere duhovnicesc este rugăciunea. Spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Tesaloniceni: Bucuraţi-vă pururea. Rugaţi-vă neîncetat (I Tesaloniceni 5:16-17). Deci, respiraţia sufletului este rugăciunea”.

„Creştinul trebuie să se roage. Câr de puţin. Trebuie să meargă duminica la biserică. Creştinul trebuie să ţină legătura cu Bunul Dumnezeu prin rugăciune, iar rugăciunea rugăciunilor este Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Mitropolitul Andrei le-a oferit cărți de rugăciune tuturor copiilor și tinerilor prezenți.

Scurt istoric

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din Țara Năsăudului, situată între localitățiile Rebra și Parva, a fost întemeiată în anul 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, pe locul unei vechi mănăstiri (secolul XVI) care a fost desființată prin decret imperial, în anul 1782.

În anul 1994 a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, lăcaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în anul 2009. Mănăstirea are și un paraclis, cu hramul „Sfântul Cuvios Porfirie Kavsokalivitul”, care a fost construit între anii 2017-2019, în interiorul clădirii cu utilități multiple.

În prezent, Mănăstirea de la Rebra-Parva se ocupă de construirea Așezământului social pentru copii orfani de la Dorolea, pus sub ocrotirea Sfântului Siluan Athonitul. Așezământul va găzdui 50 de copii orfani și va fi compus din opt clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și alte anexe.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).