Mitropolitul Banatului a prezentat proiectul de icoană pentru Protosinghelul Calistrat Bobu, propus spre canonizare

In şedinţa Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei, Mitropolitul Banatului a prezentat proiectul de icoană pentru Protosinghelul Calistrat Bobu, unul dintre numele propuse spre canonizare.

Sfantul Sinod a decis in urmă cu aproape doi ani pregătirea procesului de canonizare a 12 preoți și călugări pentru anul 2025, cand Biserica Ortodoxă Romană implinește 140 de ani de autocefalie și 100 de ani de la obținerea statutului de patriarhie.

Protosinghelul Calistrat Bobu(1900–1975) a fost un vestit preot misionar in Banat. Era de loc din Burdujeni (Suceava), iar cu metania din Mănăstirea Sihăstria. In anul 1942 este trimis preot misionar in Banat.

Timp de 33 de ani, părintele Calistrat a fost o făclie mereu aprinsă pentru călugării şi credincioşii din Banat. Pentru smerenia şi blandeţea inimii lui, a primit de la Dumnezeu darul vindecării şi al izgonirii duhurilor necurate dintre oameni. Detalii,�aici.

Lucrările adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei s-au desfăşurat sambătă la sediul Centrului eparhial din Timişoara cu participarea Mitropolitului Ioan al Banatului, PS Paisie Lugojanul, membrilor Adunării Eparhiale, părinților din administrația arhiepiscopală, stareţilor și stareţelor din cuprinsul eparhiei, precum şi a părinţilor protopopi.

Evenimentul a fost precedat de o slujbă de Te Deum, oficiat in biserica „Invierea Domnului“ și „Sfantul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Reşedinţei mitropolitane.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăreşte-ne pe Twitter:�@agentiabasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 156

Id: 77723

Data: Jan 24, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).