Sculptorul Sorin Morariu la a treia expoziție din carieră, cu sprijinul Parohiei „Sfanta Treime” din Campina

Sculptorul Sorin Morariu şi-a prezentat vineri la Casa de cultură „Geo Bogza” din municipiul Campina cea de-a treia expoziţie din carieră.

Evenimentul a avut loc vineri şi a fost posibil datorită sprijinului oferit de Parohia „Sfanta Treime” din Campina.

Proiectul a fost inițiat de parohie, cu susținerea Primăriei Campina, a Consiliului local şi a Casei Municipale de Cultură.

Au participat clerici, reprezentanţi ai autorităţilor locale, familia artistului, artiști și oameni iubitori de artă și cultură din Campina, București și Ploiești.

Evenimentul a fost deschis de Toma Alexandra, directorul Casei de cultură „Geo Bogza” din municipiul Campina, care l-a prezentat publicului pe artistul Sorin Morariu.

Expoziția de sculptură a avut teme diverse, in special motive din natură, coloane sculptate, motive religioase, sculpturi din prelucrarea lemnului de nuc, cireș, stejar și păr.

Piesele de artă expuse au fost: obelisc-lăcrimar, par de gard, coloană, obelisc pentru Gaudi, chiparos fantastic, păsări fantastice, familia, aripi de libelulă, ciuperca din Avatar, coral, crucea cu raze și alte lucrări deosebite.

In timpul evenimentului, preoţii Răzvan Topală şi Gheorghe Mantu de la Parohia „Sfanta Treime” au subliniat:

„Prin vizitele pastorale efectuate in parohie intalnim oameni pasionați de artă, foarte mulți pictori, scriitori, colecționari, dar mai puțin intalnim sculptori. De aceea, văzand sculpturile deosebite ale domnului Sorin Morariu, l-am convins ca impreună să realizăm o expoziție publică intr-un spațiu de cultură adecvat”.

„Astfel, am oferit tot sprijinul in realizarea acestui proiect și cei implicați au răspuns afirmativ acestei solicitări. Cu această ocazie, am demonstrat că Biserica este liantul dintre credință și artă”.

Sculptorul Sorin Morariu este originar din Sighișoara, iar de 30 de ani locuiește in orașul Campina. Este inginer la bază, dar sculptor din vocație. A mai avut două expoziții de cultură prezentate la Sighișoara.

Foto credit: Parohia „Sfanta Treime” – Campina

Urmăreşte-ne pe Twitter:�@agentiabasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 174

Id: 77724

Data: Jan 24, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).