O parohie ieșeana implinește un vis de copil: 27 de copii basarabeni vor trece prima data Prutul și vor vizita Iașii

Parohia „Sf. Haralambie” din Iași le oferă un tur al Iașilor celor 27 de copii basarabeni pe care i-a ajutat să obțină pașapoarte după ce le-a făcut o donație de carte și a văzut câtă venerație au basarabenii pentru limba română.

„Pandemia a întârziat, dar nu a frânt proiectul Vis de copil, dedicat elevilor din Bogheni și Ungheni, Republica Moldova”, a transmis pe pagina de Facebook a parohiei Parohul Radu Brînză.

„Grigore Vieru spunea că visul lui nu a fost să ajungă în Cosmos, ci viața întreagă și-a dorit doar să treacă Prutul.”

27 de copii din Republica Moldova își vor vedea acest vis îndeplinit, aflându-se pentru prima dată în România în data de 18 iunie 2022, când voluntarii parohiei îi vor ghida pentru a face turul Iașilor.

Copiii vor fi așteptați de gazde pe esplanada din fața Palatului Culturii, unde va începe un traseu pedestru cu următoarele opriri: zona Palas, Mănăstirea Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, Teatrul Național, Bojdeuca lui Creangă, Teiul lui Eminescu, Parcul Copou, Piața Unirii.

Părintele Radu Brînză a decis să îi ajute pe copii să-și facă pașapoarte după ce a văzut ce impact avea asupra altor basarabeni faptul că veneau la Iași și vedeau Teiul lui Eminescu.

„Reacția lor mi-a amintit de reacția poetului Ioan Alexandru, care, ajuns la bojdeuca lui Creangă, a îngenuncheat lăcrimând și a sărutat pragul. Să nu uităm că imnul Republicii Moldova este de fapt închinat limbii române”, spunea parohul Radu Brînză anul trecut.

Proiectul „Vis de copil” face parte dintr-o colaborare strânsă a Parohiei „Sfântul Haralambie” din Iași cu Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Boghenii Vechi. Parohia ieșeană îi va mentora pe acești copii, pentru a studia în România.

Este nevoie de voluntari pentru a însoți grupul de copii în turul Iașilor. Doritorii pot ajuta parohia să le ofere oaspeților o zi frumoasă donând pentru acest proiect. Bugetul estimat pentru excursie este de 250 de lei pentru fiecare copil.

Donează

Titular: Parohia Sf. Haralambie
Banca: ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București
Număr cont: RO44INGB0000999902312405
Detalii plată: VIS DE COPIL

Sursa foto: Facebook / Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 40

Id: 76927

Data: May 19, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).