Olanda: Mihai Eminescu omagiat prin poezie, muzica și fotografie de romanii din Schiedam

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh, Parohia „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam a organizat prima ediție a Festivalului Teiului lui Eminescu. Marele poet al românilor a fost omagiat prin poezie, muzică și fotografie.

Evenimentul a avut loc în grădina lăcașului de cult, acolo unde se află plantat un puiet de tei descendent din Teiul lui Eminescu, dăruit parohiei de Grădina Botanică Iași.

În deschiderea festivității, Pr. paroh Ioan Dură a evocat personalitate lui Mihai Eminescu și a subliniat că „acolo unde este duhul lui Eminescu, este duhul românismului și al Ortodoxiei”.

Manifestarea a continuat printr-un recital de poezie, muzică religioasă și instrumentală susținut de elevii școlii parohiale. De asemenea, membrele Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” au recitat la rândul lor poezii ale marelui poet, pe acompaniamentul violonistului Lucian Leonard Raiciof, prim concert maestru Residentie Orkest – Haga.

Totodată, comunitatea parohială a organizat și o expoziție de fotografii și desene cu troița românească amplasată în urmă cu cinci ani în grădina parohială.

Cu această ocazie, Pr. Ioan Dură le-a dăruit elevilor și profesorilor câte un volum de poezii de Mihai Eminescu.

Foto credit: Doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 139

Id: 77168

Data: Jun 18, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).