Palatul Parlamentului va fi iluminat in roșu de Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

Fațada principală a Palatului Parlamentului va fi iluminată duminică in roșu, pentru a marca Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112 și implinirea a 20 de ani de la operaționalizarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență in Romania.

Luminile vor fi aprinse după ora 18:00.

„Camera Deputaților se implică, astfel, in eforturile de sensibilizare a opiniei publice, respectiv de atragere a atenției cetățenilor asupra apelării responsabile a numărului 112, alăturandu-se campaniei de informare și responsabilizare socială desfășurate in acest sens de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), in calitate de administrator al Sistemului național unic pentru apeluri de urgență”, menționează Direcția comunicare și relații publice intr-un comunicat, remis Basilica.ro.

Potrivit unui studiu, in anul 2023, operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale au răspuns la peste 10,4 milioane de apeluri la numărul de urgență 112, dintre care 53,82% au fost urgențe reale, iar 46,18% au reprezentat non-urgențe.

In acest context, este esențial ca populația să conștientizeze că orice apel la 112 care nu reprezintă efectiv o urgență inseamnă timp prețios pierdut in defavoarea urgențelor reale.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 133

Id: 80268

Data: Feb 10, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).