Peste 2000 de tineri asteptati sa participe la Intalnirea Internationala a Tineretului Ortodox, la Bucuresti

DSC_0516(1)

Peste 2000 de tineri ortodocsi din intreaga lume sunt asteptati sa participe la Intalnirea Internationala a Tineretului Ortodox. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor in colaborare cu Patriarhia Romana, va fi gazduit de Capitala Romaniei in perioada 01-04 septembrie 2016. IMG_0128_edited

In contextul anul 2016, declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, la Bucuresti va avea loc Intalnirea Internationala a Tineretului Ortodox (01-04 septembrie).

cover text_edited

Avand un caracter national si international, evenimentul isi propune sa adune la Bucuresti 2.500 de tineri cu varsta cuprinsa intre 16-35 de ani. Rolul tinerilor in viata oricarui neam este de o importanta cruciala pentru ca priveste insasi dainuirea acestuia, cu tot ce are el mai bun: credinta, traditii, valori culturale, etc. Astfel, valorile insuflate tinerilor, precum si atitudinile comportamentale pe care acestea le provoaca, pot sa construiasca o societate prin implicare, intrajutorare, interes cultural sau sa risipeasca ceea ce altii au adunat. Pentru ca tinerii sa imbratiseze prima varianta, este nevoie de un efort cumulat in directia constientizarii rostului pe care acestia il au inaintea lui Dumnezeu si a istoriei. In acest sens, tinerii au nevoie de intalniri pline de efervescenta spirituala si culturala, de activitati de formare si informare, de dialoguri care sa le hraneasca mintea si inima.  In urma unor astfel de intalniri, acestia vor descoperi ca motivatia si multumirea isi gasesc sursele intr-o viata interioara implinita, care va da roade in viata de familie si in activitatea profesionala a fiecaruia, a declarat Marius Ciulu, inspector eparhial in cadrul Sectorului teologic-educational al Administratie Patriarhale.

2-12-1

Scopul evenimentului este formarea tinerilor prin participarea la programele educative, duhovnicesti, culturale si artistice pentru a deveni la randul lor formatori in comunitatile din care fac parte.

 

In acest sens, programul evenimentului va cuprinde doua sesiuni de lucru organizate in zece unitati de invatamant din Capitala in care tinerii vor oferi raspuns intrebarii Care este locul, rolul si importanta tinerilor in Biserica?, urmand ca in urma acestui demers sa se realizeze un document cadru ce va contine opt puncte (ce vor fi dezbatute de tinerii participanti). Pe langa aceste doua sesiuni de lucru, programul contine si un concert, o conferinta duhovniceasca, activitati recreative, precum si Sfanta Liturghie oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de preoti si ierarhi, a mai spus Marius Ciulu.

Tema intalnirii este Iisus Hristos - bucuria vietii .

 

The post Peste 2000 de tineri asteptati sa participe la Intalnirea Internationala a Tineretului Ortodox, la Bucuresti appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 961

Id: 60552

Data: Jul 9, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei