Prima biserică ortodoxă canonică din Capitala Ecuadorului ar putea fi romānească

Săptămāna trecută, Părintele Daniel Ene, Protopopul de New York, a fost delegat de Părintele Mitropolit Nicolae al celor două Americi să slujească la Quito, īn Capitala statului sud-american Ecuador. Viitoarea parohie romānească din Quito ar putea să pună la dispoziția ortodocșilor de mai multe nații prima biserică ortodoxă canonică din oraș.

Părintele Daniel Ene a oficiat Sfānta Liturghie sāmbătă, 12 noiembrie, la o capelă catolică din oraș, īn prezența Excelenței sale Camelia Ion Radu, Ambasadorul Romāniei īn Peru, Ecuador și Bolivia.

La slujbă au participat cu recunoștință și numeroși credincioși palestinieni, ecuadorieni și ruși din zonă. După liturghie, a fost prezentat textul unei petiții care urmează să fie adresată Părintelui Mitropolit Nicolae, pentru īnființarea parohiei romāne din Quito.

A doua zi, Părintele Protopop Daniel Ene și Ambasadorul Camelia Ion Radu au participat, la  Guayaquil, la sfințirea primei biserici ortodoxe din Ecuador aflată īn jurisdicția Bisericii Ortodoxe Sārbe.

Părintele Protopop Daniel Ene a fost delegatul IPS Mitropolit Nicolae la acest eveniment, la invitația Episcopului Ortodox Sārb Kirilo de Buenos Aires și America Centrală și de Sud.

Dimineața zilei de duminică a īnceput cu botezul a 7 adulți ecuadorieni și apoi a continuat cu slujba sfințirii Mănăstirii Ortodoxe Sārbe ā€žBuna Vestireā€.

Īn timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit īntru preot, diaconul Basili, pe seama capelei Mănăstirii.

Protopopul Daniel Ene (stānga) și Ambasadorul Camelia Ion Radu i-au oferit Episcopului Sārb de Buenos Aires daruri din partea Mitropolitului Nicolae al celor Două Americi, respectiv din partea misiunii diplomatice romānești īn Peru, Bolivia și Ecuador. Sfințirea mănăstirii sārbe din Guayaquil a avut loc duminică, 13 noiembrie. Foto: Facebook / Rafail Ecugye

Părintele Arhimandrit Rafail, starețul mănăstirii, le-a mulțumit protopopului romān de New York Daniel și oficialilor romāni pentru prezență, a subliniat prietenia dintre Bisericile Ortodoxe Romānă și Sārbă și a salutat intenția īnființării unei parohii romānești la Quito.

Adresa slujirii de la Quito: Capilla Catolica de la Resurrection, RG26 + X87, Quito Ecuador 170517
Adresa mănăstirii sārbe de la Guayaquil: Monasterio de la Anunciación, Laureles #317 y la Alianza, Urdesa Central, Guayaquil, Ecuador

Foto credit: Flickr / Andreas Kay (deschidere articol

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 21

Id: 77419

Data: Nov 24, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).