Puterea solidarităţii: Exemple de ajutor concret oferit semenilor in această săptămană

Săptămana aceasta, semenii aflaţi in dificultate au beneficiat de ajutor concret datorită puterii solidarităţii. Cateva exemple:


O sută de copii au primit pachete cu hrană și dulciuri din partea Arhiepiscopiei Ramnicului. Copiii valceni, aflați in situații dificile, au avut parte de momente de bucurie, primind daruri şi cuvinte de incurajare.

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei le-a oferit daruri beneficiarilor căminului pentru persoane varstnice „Sfantul Apostol Andrei” din Bărăbanț. Darurile au fost inmanate in vizita oficiată vineri de ierarh la centrul social amintit, in timpul căreia el le-a oferit varstnicilor sfaturi duhovniceşti, iar membrilor personalului le-a vorbit despre importanța misiunii pe care o au de indeplinit.

Centrul de Asistență Medico-Socială de la Bucșani, judeţul Damboviţa are un videoproiector, cu toate accesoriile necesare, oferit de tinerii de la Parohia „Sf. Voievod Neagoe Basarab” din Targoviște. Videoproiectorul va fi utilizat in cadrul unor activități recreative care se vor desfășura cu persoanele ingrijite de instituția socială.

Părintele slujitorHoria Dumitrescude la parohiaargeşeană Mavrodolu impreună cu un grup de voluntari au adus bucurie pentru 80 de copii fără posibilităţi materiale care au primit incălțăminte nouă pentru anotimpul rece.

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului a impărțit hrană caldă beneficiarilor cantinei Protoieriei Oneşti. Ierarhul a vizitat sediul cantinei, le-a oferit tuturor celor implicați cate un mic dar in bani și le-a distribuit pachete alimentare celor care au venit la cantină să primească acest ajutor.

Lemne și alimente au primit şi membrii comunităţii parohiale Sfinții Impărați din municipiul Curtea de Argeș, care nu dispun de resurse materiale. Acţiunea a fost desfăşurată de părintele slujitor Barbu Vasile de la parohia argeşeană.

Foto credit: Arhiepiscopia Ramnicului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 23

Id: 77712

Data: Jan 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).