Reprezentanții Institutului Cultural Roman din Istanbul au vizitat Seminarul de la Halki

Andrei Novac, secretar de stat pentru relația cu Institutul Cultural Român și politici culturale, a vizitat joi Seminarul de la Halki, Turcia, al Patriarhiei Ecumenice. Oficialul a fost însoțit de Dragoș Tiberiu Niță, Directorul Institutului Cultural Român din Istanbul.

Oaspeții au fost primiți de Episcopul Casian de Aravissos, starețul așezământului, și de obștea monahală, care le-au oferit un tur ghidat al bisericii, școlii și bibliotecii istorice ale seminarului.

Starețul și obștea le-au oferit oaspeților un tur ghidat al Seminarului din Halki joi, 19 mai 2022. Foto: Facebook/ Halki Theological School

Seminarul, situat pe un deal de pe insula Halki, în apropiere de Constantinopol (Istanbul), funcționează pe locul unei mănăstiri din epoca Bizanțului, dedicată Sfintei Treimi.

Mitropolitul Daniel de Axum (Patriarhia Alexandriei) a vizitat Seminarul din Halki în aceeași zi, joi, 19 mai 2022. Foto: Facebook/ Halki Theological School

Așezământul de la Halki nu mai funcționează ca academie teologică de cinci decenii, după decizia guvernului turc de a naționaliza sau desființa toate instituțiile de învățământ superior din această țară.

Foto credit: Facebook / Halki Theological School

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 39

Id: 76943

Data: May 21, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).