Retrospectiva Concursului Național Catehetic 2023: Premianții și organizatori au vizionat filmul competiției naționale

Premianții Concursului Național Catehetic „Tinerii și varstnicii să laude numele Domnului”, organizat anual de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale s-au reunit sambătă la Centrul de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală, pentru o retrospectivă a concursului desfășurat la nivel național.

Reprezentanții celor 33 de eparhii ale Patriarhiei Romane au vizionat filmul despre proiectele caștigătoare, realizat de Trinitas TV.

La proiecție au participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Părintele Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Părintele Aurelian George Jambore, inspector la același sector.

„Am constatat că ediția din anul acesta a oferit o plajă foarte largă acțiunilor”, a remarcat părintele episcop vicar patriarhal.

„Edițiile anterioare erau țintite pe anumite obiective foarte precise. Insă ediția de anul acesta a intrunit, după cum am văzut, concursuri de muzică, seri literare, de poezie, piese de teatru, scenete, pelerinaje la mănăstiri, la sfinte moaște și foarte multe activități sociale, mai ales la căminele de bătrani și, de asemenea, o creativitate foarte diversă.”

„De 15 ani, există o mișcare la nivelul țării, care are in centrul ei pe copil și pe tanăr: formare catehetică și biblică”, a explicat pentru Trinitas TV Părintele Mihai Pavel, inspector la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

Concursul Național Catehetic 2023 a avut tema „Tinerii și varstnicii să laude numele Domnului”. Organizatorii și preminații s-au intalnit sambătă, 20 mai 2023, la Centrul de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din București pentru a viziona filmul despre concursul desfășurat la nivel național. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Generații s-au intalnit și au arătat una celeilalte că nu sunt uitate, că sunt valorizate, sunt prețuite. Acest lucru e partea nevăzută a impactului. Vizita unui copil la un centru de bătrani nu rămane fără impact in inima celui in varstă”, a spus Părintele Mihai Pavel.

Ediția din acest an a Concursului Național Catehetic a fost dedicat tinerilor, dar a pus in valoare ințelepciunea și experiența varstnicilor.

Anul 2023 a fost declarat in Patriarhia Romană Anul omagial al pastorației persoanelor varstnice.

Vezi și:

  • In imagini: Intalnire a participanților la Concursul Naţional Catehetic „Tinerii şi varstnicii să laude numele Domnului”

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 111

Id: 78341

Data: May 21, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).