Sf. Proroc Ilie Tesviteanul sarbatorit in Episcopia Caransebesului

hram sf ilie csb4

Cel de-al doilea hram al Catedralei episcopale din Caransebes este sarbatoarea Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul din 20 iulie. Pe langa hramul traditional Invierea Domnului acest locas bisericesc reprezentativ pentru Banatul de munte, a primit la data de 12 septembrie 2010, prin binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, ca ocrotitor pe Sfantul Ilie. Astfel, la sarbatoarea Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul numerosi credinciosi caransebeseni, dar si din imprejurimi, au fost prezenti in Catedrala Episcopala din Caransebes, dupa cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea si Darius Herea.

Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta Liturghie, in cadrul careia Ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Adrian Staicu pe seama parohiei Bogaltin din Protopopiatul Baile-Herculane. Cantarea la strana a fost infrumusetata de Corul Catedralei Episcopale, dirijat de parintele profesor Gheorghe Tistu.

Tot la aceasta sarbatoare mai multe asezaminte monahale din cuprinsul Episcopiei Caransebesului si-au serbat hramul. Astfel ca, inca din ajunul cinstirii Sfantului Proroc Ilie, Preasfintitul Parinte Lucian, alaturi de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului au poposit in mijlocul obstii monahale si a credinciosilor de la Manastirea Sfantul Ilie de la Izvor – Vasiova. Cu acest prilej, cei doi ierarhi inconjurati de un numeros sobor de preoti si diaconi au savarsit in altarul de vara al manastirii slujba Vecerniei si a Litiei. La slujba au participat autoritati centrale, judetene si locale precum si un numar impresionant de credinciosi din intreg Banatul. Credinciosii Manastirii Sfantul Ilie de la Izvor – Bocsa Vasiova, s-au bucurat in ziua hramului de Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

[gallery columns="4" link="file" ids="138220,138221,138222,138223"]

The post Sf. Proroc Ilie Tesviteanul sarbatorit in Episcopia Caransebesului appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 579

Id: 60710

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar