Sfantul Iulian din Tars cinstit la Iasi

2

Biserica Sfantul Iulian din Tars aflata in Campusul studentesec Tudor Vladimirescu din Iasi si-a serbat ocrotitorul marti, 21 iunie 2016. In ajunul sarbatorii, Vecernia unita cu Litia a fost oficiata de Preasfintitul Parinte  Corneliu, Episcopul Husilor, delegatul Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, informeaza site-ul doxologia.ro.

Ierarhul a fost intampinat in fata locasului de inchinaciune de soborul slujitorilor, format din parintii consilieri, inspectori si protopopi din cadrul Centrului eparhial Iasi, dar si din parintii din mai multe parohii ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

La finalul slujbei, in cuvantul de invatatura adresat celor prezenti, PS Parinte Corneliu a vorbit despre sfintii martiri care sunt cinstiti in mod deosebit de Biserica datorita vietii si credintei lor.

Sfantul Iulian din Tars sa ne intareasca in credinta, sa ne dea puterea biruintei si sa ne faca si pe noi sfinti, casnici si nemuritori in imparatia lui Dumnezeu, a precizat Episcopul Husilor.

Parintele paroh Florin Chirila, inspector bisericesc al Eparhiei Iasilor, a multumit Preasfintitului Parinte Corneliu pentru ca a slujit Vecernia unita cu Litia, ierarhul de la Husi fiind prezent mai multi ani la rand la hramului locasului de inchinaciune ale carui lucrari se apropie de final.

In acelasi timp, parintele paroh a oferit o diploma de ctitor primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica, pentru sprijinul acordat Bisericii Sfantul Iulian din Tars .

Credinciosii au fost miruiti si au sarutat racla in care se afla un fragment din moastele Sfantului Iulian din Tars.

Marti, 21 iunie 2016, programul liturgic a inceput cu Utrenia si a continuat cu Acatistul Sfantului Iulian, Sfanta Liturghie si Parastasul pentru cei adormiti in Domnul.

The post Sfantul Iulian din Tars cinstit la Iasi appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 486

Id: 60323

Data: Jun 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar