Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: Sa ramaneți in suflet copii toata viața , le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae”, începând cu ora 18:00.

În cuvântul adresat, Episcopul vicar patriarhal a constatat entuziasmul și bucuria cu care copiii au abordat tema ediției din acest an a Concursului Național Catehetic, dedicat rugăciunii.

Tema este ea însăși foarte generoasă și este o mare binecuvântare când oamenii experimentează rugăciunea, bucuriile și roadele care decurg din ea de la vârstele cele mai mici. S-a văzut pe fața copiilor sinceritatea cu care ei se adresează lui Dumnezeu.

„Nădăjduiesc că aceste experiențe pe care le-ați trăit aici, în cadrul acestui concurs, vă vor determina ca fiecare an să însemne un pas înainte, o treaptă mai sus în lucrarea rugăciunii”.

„Este o mare bucurie pentru Biserică să constate acest entuziasm al copiilor și vă felicit!”, a mai spus Preasfinția Sa.

Copilul are o percepție a lucrurilor spirituale pe care odată cu vârsta, dacă nu păstrăm această prospețime a legăturii cu Dumnezeu, se atrofiază, o pierdem. De aceea, să rămâneți în suflet copii toată viața.

Prezent la eveniment, Pr. Mihai Pavel, inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, a vorbit despre ce a însemnat ediția de anul acesta a concursului catehetic.

„Pentru noi este o mare bucurie să-i vedem față către față pe cei care au câștigat acest concurs, pentru că nimic nu înlocuiește întâlnirea reciprocă. Vreau doar să remarc și vă felicit pentru creativitatea cu care dumneavoastră ați participat la acest concurs”.

Concursul este organizat anual de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și Biroul de catehizarea tinerilor din țară și din diaspora. Materialele înscrise în concurs sunt jurizate pe baza raportului de evaluare, ce va analiza modalitățile de implementare a proiectului în comunitate, instituțiile implicate și gradul de angajare, precum și numărul de participanți prezenți la activități.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).