„Nu căutăm succes pe termen scurt, ci rezultate durabile”: Studenți pentru viață București are o nouă președintă

Asociația Studenți pentru viață (SPV) București și-a ales săptămana trecută noul Consiliu Director.

In funcția de președinte a fost aleasă Teodora Diana Paul, studentă in anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București.

In funcția de vicepreședinte va activa fost președintă, Valentina Doliș, studentă in anul IV la Facultatea de Inginerie Medicală, iar funcția de secretar va fi preluată de Andreea Lupu, studentă in anul III la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

In cadrul alegerilor, cele trei au prezentat in cateva cuvinte viziunea pe care o au pentru asociație.

„Imi doresc să creștem pentru a ajunge la cat mai multe persoane cărora să le impărtășim viziunea pro-viață, aceea că valoarea unui om este infinită, indiferent de stadiul lui de dezvoltare, și că firescul este să sprijinim viața din momentul concepției. Studenți pentru viață are o abordare afirmativă, incurajează schimbarea inimilor”, a transmis Teodora Diana Paul.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că poate nu vom vedea rezultatele acțiunilor noastre in următorii zece ani și nici in ceilalți zece ani, dar, in același timp, să fim atat de dedicați acestei misiuni incat să folosim modurile corecte de abordare ca să ajungem la rezultatele de care este nevoie chiar dacă acestea nu vor fi in timpul vieții noastre, ci doar pentru generațiile viitoare.”

„Nu căutăm un succes pe termen scurt, ci rezultate durabile, care vin in timp; nu ceva forțat, nu ceva bazat doar pe o schimbare legislativă oricand reversibilă, ci pe o schimbare in interiorul oamenilor, o schimbare a mentalității societății, astfel incat un om să fie tratat ca om de cand se află in cel mai vulnerabil stadiu de dezvoltare, in cele nouă luni din pantecele mamei sale”, a mai afirmat noua președintă SPV București.

„Trebuie să ne asumăm puținul bine pe care il putem face și, in timp, cu darul lui Dumnezeu și cu efort din partea fiecăruia, putem să il creștem. Am speranța că vocea noastră, și mai ales dorința inimii noastre, va fi auzită!”

„Imi doresc să ajut asociația, să fiu in continuare alături de studenți, de tineri și să punem o cărămidă la generația pro-viață”, a declarat Valentina Doliș, noul vicepreședinte. „E important să transmitem mai departe scopul pe care il avem ca asociație, care este scopul pe care il avem ca persoane, in primul rand.”

„Cred in scopul acestei asociații. Viața este o minune, un dar neprețuit, iar ocrotirea ei este o bucurie! Sunt printre cei mai noi voluntari și sunt dispusă să invăț cat mai mult despre domeniul pro-viață”, a spus Andreea Lupu, secretara organizației.

„Cred că viața este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ni le-a oferit Dumnezeu și mă doare că nu toți suntem conștienți de asta. Insă aici este misiunea noastră. Practic, trebuie să le arătăm și altora, intr-o manieră clară, accesibilă și neagresivă, că omul este om incă din momentul concepției.”

„Deși pare greu să convingi oamenii care nu se lasă convinși de ce se vede la ecografie, avem continuu un atu: acesta este adevărul, omul este om de la inceput! Deci, pornim la treabă, alături de ceilalți colegi din SPV București!” a adăugat Andreea Lupu.


Asociația Studenți pentru viață a fost inființată in 2013, la București, cu scopul de a promova in mediul universitar educația și valorile pro-viață. Organizația oferă sprijin și consiliere tinerelor in criză de sarcină și dezvoltă programe de formare pentru viața de familie.

Studenți pentru viață are filiale și in centrele universitare Iași și Suceava.

Foto credit: Facebook / Studenți pentru viață București

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 134

Id: 77695

Data: Jan 18, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).