Spania: PS Veniamin și PS Timotei au slujit impreună in parohia romanilor basarabeni din Madrid

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud și Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei au slujit duminică la Biserica „Sfanta Cuvioasă Parascheva” a Parohiei romanilor basarabeni din Madrid.

Slujba a fost oficiată cu ocazia aniversării a 10 ani de la inființarea parohiei. La slujbă a participat și Excelența Sa Eugen Revenco, Ambasadorul Republicii Moldova in Regatul Spaniei.

Predica a fost rostită de Preasfințitul Părinte Veniamin care a explicat Evanghelia Duminicii celor 10 leproși.

„Dumnezeu este Cel care ne poate vindeca de orice suferință, atat trupească cat și sufletească. In vechime, oamenii care sufereau de lepră trăiau izolați, departe de ceilalți oameni. Acești oameni aveau o dublă suferință, intai de toate sufereau din pricina bolii, iar in al doilea rand din pricina singurătății, a lipsei de comuniune cu cei dragi”, a spus Episcopul Basarabiei de Sud.

„Din cei 10 doar unul s-a intors să mulțumească, și care era străin de neam. Vine și cade la picioarele Domnului mulțumindu-i. Aceasta pildă ne indeamnă la recunoștință față de Dumnezeu și față de făcătorii noștri de bine. Cea mai inaltă mulțumire pe care o putem aduce lui Dumnezeu este participarea la Sfanta Liturghie, dar și prin alte fapte și gesturi”, a subliniat ierarhul.

Preasfințitul Părinte Timotei l-a hirotesit iconom pe Preotul paroh Oleg Ciubotaru pentru activitatea desfășurată in cei 10 ani de la inființarea parohiei. De asemenea, Preotul Decebal Horea a primit Ordinul „Sfantul Apostol Iacob cel Mare”.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 120

Id: 77698

Data: Jan 18, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).