Administraţia Naţională Apele Romane va amplasa sisteme de colectare a PET-urilor in două bazine hidrografice

Administraţia Naţională Apele Romane (ANAR) va amplasa şapte sisteme de colectare a PET-urilor in bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri.

Sistemele de colectare vor fi finanţate din sursele proprii ale ANAR.

„Viiturile lasă intotdeauna tone de deşeuri in urmă şi incarcă apele noastre din nou cu cantităţi uriaşe de plastic. Adesea acordăm sprijin autorităţilor locale in lupta cu acest fenomen implicand de multe ori resurse umane şi financiare foarte mari. De ce se intamplă acest lucru? Din păcate, răman tot mai mulţi oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la rau sau de a-l uita pe malurile apelor”.

„In ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atat autorităţilor responsabile cu salubrizarea apelor in interiorul şi in jurul localităţilor, dar şi riveranilor, deşeurile ajung să plutească pe suprafaţa apelor solicitand intervenţia de urgenţă a echipelor noastre. In caz contrar, gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secţiunile de scurgere ale apelor provocand revărsări, dar pot afecta şi funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice”, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanţii ANAR.

Foto credit: Facebook / Apele Romane

Urmăreşte-ne pe Twitter:á@agentiabasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 50

Id: 77746

Data: Jan 28, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).