Apariție editorială: Istorisirile despre Centenar realizate de istoricul Dorin Stănescu la Radio Trinitas, intr-un volum

Editura Trinitas a publicat volumul „Drumul spre Marea Unire: istorisiri ale Centenarului la Radio TRINITAS” realizat de istoricul Dorin Stănescu.

Publicația aduce in scris istorisirile făcute de autor in cadrul unei rubrici dedicate Centenarului la Radio Trinitas in 2018, 2019 și 2020. Lor li se adaugă articole publicate de Dorin Stănescu in Ziarul Lumina și in Adevărul.

„Cititorul nu va găsi in cuprinsul acestei lucrări texte științifice cu trimiteri de subsol, ci istorisiri cu o mare doză de oralitate, atat de necesară unei rubrici radio care are alocate 5-10 minute”, explică autorul.

„Am incercat adeseori un ton optimist ascultătorului și acum cititorului, iar demersul acesta se inscrie in scopul rubricii precum și al lucrării de față, acela al necesității de a populariza evenimentele istoriei naționale din anii 1916-1920 și de a educa tanăra generație in asumarea trecutului cu impliniri ori cu nerealizări și erori, dar și spre a ințelege că prin jertfă, credință, principii și valori inaintașii noștri ne-au dat o moștenire care trebuie dusă mai departe”.

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești:´┐Żcartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 142

Id: 77684

Data: Jan 15, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).