Arhiepiscopia Sucevei organizează un eveniment dedicat copiilor cu Sindrom Down

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează marți, 21 martie, conferința intitulată „Viață pentru copiii soarelui”, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”. Aceasta este dedicată copiilor cu sindrom Down.

Conferința va avea loc in Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava, incepand cu ora 18:00.

De asemenea, programul va fi susținut de prof. dr. Maria Stamatin, medic primar pediatru-neonatolog, profesor emerit in cadrul Universității de Medicină� și Farmacie� „Grigore T. Popa” Iași.

Evenimentul mai conține:

  • Atelier „Dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor cu sindrom Down și integrarea lor socială”,� asistent social și terapeut Anastasia Ceredeev, Asociația Romană de Terapii in Autism și ADHD.
  • Program muzical „copii pentru copii”–Să insorim „copiii� soarelui”: Yuri-Iustinian Boico, Academia de Arte Modus Vivendi; Grupul vocal „Petale de flori”, cl. I. E., Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, coordonator prof. Elena-Lăcrămioara Teodorescu.

Inscrierile se vor realiza prin completarea acestui formular, in limita locurilor disponibile a sălii Centrului Eparhial Suceava.

Conferința va fi transmisă live, pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Deși medicii recomandă in mod curent avortarea copiilor diagnosticați cu sindrom Down inainte de naștere, spunand că vor avea o slabă „calitate a vieții”,�un studiu�arată că 99% din persoanele care s-au născut cu sindrom Down sunt fericite, 97% se plac pe ele insele și sunt mulțumite cu propria persoană.

Sindromul Down este o boală genetică in care ADN-ul include undeva un cromozom in plus. Aceasta face persoana să se dezvolte mai incet și susceptibilă la unele afecțiuni. Cu toate acestea, persoanele cu sindrom Down sunt foarte vesele, senine și afectuoase.

Foto credit: DGASPC Sector 6


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 153

Id: 77963

Data: Mar 13, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).