Comandamentul Componentei Aeriene a aniversat 73 de ani

Comandamentul Componentei Aeriene a implinit 73 de ani de activitate. La ceremonia desfășurată vineri la sediul comandamentului a participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Slujbele, de pomenire a eroilor neamului și de mulțumire cu ocazia aniversării, au fost oficiate de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul impreună cu Arhimandritul Ciprian Grădinaru și un sobor de preoți.

La eveniment au participat generalul locotenent Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul locotenent Dorin Ioniță, comandantul Comandamentului Forțelor Intrunite, Andrei Filip, primarul comunei Moara Vlăsiei, generali, maiștri militari, subofițeri, soldați gradați profesioniști și invitați.

Personalul Comandamentului Componentei Aeriene a primit „Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene” din partea șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, comandantul Comandamentului Componentei Aeriene, a susținut un discurs in care a evidențiat istoria instituției pe care o coordonează și importanța relației cu Biserica Ortodoxă Romană.

„O componentă aparte o reprezintă relaționarea cu Biserica Ortodoxă Romană, pentru sprijinul spiritual oferit de reprezentanții acesteia, prin mijloacele specifice, fapt care a contribuit la indeplinirea cu succes a misiunilor incredințate”.

„Stimați invitați, ne prezentăm astăzi in fața dumneavoastră ca o structură aflată in permanentă transformare, care se bazează pe sprijinul și aprecierea ambelor sisteme, militar și civil, comunitate pe care vă puteți baza”.

Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu a incheiat discursul său astfel: „Suntem aici pentru contribuția la asigurarea suveranității statului in spațiul aerian național, indeplinirea angajamentelor asumate de Armata Romaniei, cinstirea eroilor neamului și sprijinul comunității locale”.

Biserica Ortodoxă Romană sprijină armata țării prin preoții militari aflați permanent alături de oamenii care sunt gata să iși dea viața pentru patrie.

Foto credit: Comandamentul Componentei Aeriene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 129

Id: 78380

Data: May 28, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).