Romfilatelia a pus in circulație mărci poștale dedicate Expoziției Filatelice Internaționale din Germania

Romfilatelia a introdus in circulație joi emisiunea de mărci poștale „Expoziția Filatelică Internațională IBRA 2023”.

Emisiunea este ocazionată de un eveniment filatelic așteptat de colecționari, Expoziția IBRA 2023 (Internationale Briefmarken Ausstellung Essen – Expoziția internațională de timbre Essen).

Expoziția cu caracter mondial este organizată sub patronajul Federației Internaționale de Filatelie (FIP), și a fost deschisă la Messe Essen (Targul Essen), Germania, in perioada 25-28 mai, informează Romfilatelia.

Romfilatelia, prezentă la Targul de la Essen, va pune la dispoziția pasionaților de filatelie emisiunea dedicată evenimentului�„Expoziția Filatelică Internațională IBRA 2023”�alături de serii de timbre din alte emisiuni cu tematici apreciate de colecționari.

Emisiunea de mărci poștale este formată din o marcă poștală, o coliță filatelică dantelată și un bloc de colecție cu două mărci poștale nedantelate (timbrul emisiunii și timbrul coliței filatelice).

Marca poștală, in valoare de 11 lei, reproduce sigla oficială a Expoziției IBRA 2023 alături de grafica tradițională a mărcilor poștale tipărite cu ajutorul plăcilor metalice realizate de artiști gravori in perioada de după 1872, cand a fost inființată Fabrica de Timbre din Romania.

Timbrul coliței cu valoarea nominală�de 34 lei adaugă la grafica mărcii poștale „efigia Regelui Carol I, imprimată după plăci gravate artistic, pe prima marcă poștală tipărită la Fabrica de Timbre (1876). De menționat că toate mărcile poștale ale emisiunii au elemente grafice identificabile in lumină ultravioletă”, anunță producătorii filatelici.

Blocul de colecție cu cele două mărci poștale nedantelate, include in grafica lui stema regală a Romaniei și un fragment al textului unei scrisori adresată de Regele Carol I la 3 mai 1891, Președintelui Consiliului de Miniștri Emanoil Florescu, in vederea obținerii unui sprijin concret privind realizarea proiectului care avea in vedere Fundația Universitară „Carol I”. Semnătura reprodusă a Regelui Carol I conferă produsului un caracter de noblețe oficială.

Scopurile definite ale evenimentului au in vedere promovarea relațiilor de prietenie și menținerea unei stranse cooperări intre filateliștii și colecționarii de timbre din intreaga lume precum și promovarea filateliei la cel mai inalt nivel internațional.

A fost anunțată participarea a peste 750 de expozanți din intreaga lume, care vor prezenta aproximativ 3350 de panouri de expunere. Secțiuni speciale vor fi organizate cu „Bijuteriile filateliei germane” și cu exponate reprezentand rarități mondiale, cum sunt primele timbre emise in coloniile britanice.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Foto credit: Romfilatelia


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 133

Id: 78381

Data: May 28, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).