Concursul Național Catehetic 2023 intărește relația dintre tineri și varstnici

Concursul Național Catehetic „Tinerii și varstnicii să laude numele Domnului” intărește relația dintre tineri și varstnici. Proiectul pune in valoarea tematicile Anului omagial și comemorativ 2023.

Concursul, aflat la a 15-a ediție, este organizat anual de Administrația Patriarhală prin Sectorul teologic-educațional in parteneriat cu Ministerul Educației.

Tema concursului a fost aleasă in contextul proclamării anului 2023, de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ca „Anul omagial al pastorației persoanelor varstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cantăreților bisericești (psalți)”.

Scopul ediției de anul acesta este „să valorifice și să pună in practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la relația de iubire și comuniune a omului cu Dumnezeul și cu aproapele său, să promoveze relația de iubire, cunoaștere, apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relația tinerilor in raport cu varstnicii, promovand dialogul intre generații, colaborarea şi fapta izvorată din iubire şi credință”, se arată in prezentarea proiectului.

„Concursul iși propune să afirme felul in care generațiile ințeleg să dezvolte și să mențină o relație in perspectiva iubirii lui Dumnezeu”, a spus la Trinitas TV, Părintele Mihai Pavel, Inspector patriarhal al Biroului pentru cateheză parohială şi lucrul cu tinerii din cadrul Sectorului teologic-educaţional.

Concursul se va finaliza pe 21 mai, de sărbătoarea Sfinților Impărați Constantin și Elena, cu premierea caștigătorilor la Catedrala Patriarhală din București.

Calendarul și regulamentul concursului pot fi consultate pe site-ul oficial al Patriarhiei Romane.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 218

Id: 77702

Data: Jan 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).