Ecaterina Dima a ieșit din comă și face progrese: Un miracol care se intamplă sub ochii noștri

„Ecaterina a ieșit din comă acum vreo două săptămani. Nu pot să vă zic exact cand, pentru că ieșirea din comă se face treptat, pe nebăgate de seamă”, a explicat tatăl ei, Părintele Nicolae Dima, in direct la Știrile Trinitas TV.

Mulți pacienți răman blocați intr-o stare intermediară, intre comă profundă și stare de trezie, dar adolescenta a depășit acest stadiu și acum este capabil să susțină conversații intregi.

„Din fericire, Ecaterina știe bine engleză și terapiile se fac in limba engleză, pentru că e o modalitate prin care psihoterapeuții pot să comunice cu ea”, a explicat Părintele Nicolae Dima.

„Nu se mișcă suficient de bine, adică nu iși poate coordona mișcările decat la mana stangă dar, Slavă Domnului, mișcările se pot recupera. Starea neurologică a fost cea care ne-a ingrijorat și ii mulțumim lui Dumnezeu că Ecaterina este bine.”

Iși amintește versuri din diverse cantece, numele prietenilor și rugăciuni.

„Medicii și terapeuții pleacă din rezerva noastră zambind, adică ne dau incurajări și ne spun că evoluția Ecaterinei este mai bună decat se așteptau. In general, neurologii și medicii de recuperare sunt prudenți, ca să nu zic chiar pesimiști. Ei livrează un mesaj prin care spun: pregătește-te pentru orice, pentru că orice se poate intampla”, a mai explicat tatăl Ecaterinei.

Dar Ecaterina are cel mai bun parcurs posibil, precizează părintele. „Nu știu cum să mulțumesc pentru asta!”

La inceput, la clinica de langă Dresda, Germania, Ecaterina a făcut terapie prin muzică și prin zgomote. Acum face ergoterapie și fizioterapie, iar din cand in cand are o evaluare psihologică.

„Este, bineințeles, un pic neliniștită cu privire la starea ei. Nu ințelege foarte bine ce se intamplă cu ea. Și ii spunem așa: «Uite, Ecaterina, poate nu ințelegi mare lucru, dar maine va fi MAI BINE!»” a povestit Părintele Nicolae Dima.

Șeful clinicii le-a spus: „Creierul este un miracol și se vindecă singur!” „Atunci de ce am mai venit pană aici?” l-a intrebat părintele Nicolae Dima. „Se vindecă singur, dar in anumite condiții” a răspuns medicul.

De exemplu, Ecaterina primește un număr strict de calorii zilnic. Medicația este administrată la timp și se incearcă și reducerea ei treptată. „Toate lucrurile acestea se fac bine, se fac in mod precis și rezultatele se văd”, spune tatăl Ecaterinei.

„Dar nu este numai lucrarea medicilor și a terapeuților, este ceva care ne depășește cu mult! Am numărat miracolele. E ințelept din cand in cand să te gandești ce este natural și ce este miraculos in viața ta.”

Miracolele din situația Ecaterinei sunt trei: că a supraviețuit primelor două zile, că operația de extirpare a chistului a fost mai scurtă și mai simplă decat se preconizase și că și-a revenit din comă.

„Acum șase săptămani, cand am ajuns noi aici, era intinsă pe o targă și nu făcea nimic, iar acum conversează cu noi, este din ce in ce mai conștientă de starea ei, se mișcă din ce in ce mai coordonat”, a spus Părintele Nicolae Dima.

„Este al treilea miracol ce se intamplă sub ochii noștri, deci puterea lui Dumnezeu.”

Costurile recuperării sunt intre 1000-1200 Euro pe zi.

Donează

Transfer bancar in conturile familiei

RO23INGB0000999913157577 (Lei)
RO20INGB0000999911593506 (Euro)
Banca: INGB CENTRALA
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
Titular conturi: Nicolae Dima

Transfer bancar in conturile Asociației „Salvează o inimă”

RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX (Lei)
RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001 (Euro)
RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001 (USD)
Banca Transilvania Botoșani
Cod SWIFT: 
BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Titular: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Detalii plată: Ecaterina Dima

Sponsorizări

  • [email protected]

2 Euro prin SMS
(numai pană in 14 februarie 2023)

  • Trimite textul ECATERINA la 8832

Online cu card / Revolut / Bitcoin / PayPal

  • De pe site-ul Asociației „Salvează o inmă”

Vezi și:

  • De Crăciun suntem chemați la solidaritate cu alt inger: Ecaterina Dima nu se poate recupera fără sprijinul nostru

Sursa foto: Arhiva familiei, via Asociația „Salvează o inimă”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 63

Id: 77764

Data: Feb 1, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).