Episcopia Caransebeșului: Eveniment comemorativ de Ziua Eroilor, la Crucea-monument de la Domașnea

Episcopia Caransebeșului organizează joi un eveniment comemorativ pentru eroii neamului romanesc, la Crucea-monument de la Domașnea.

Evenimentul va fi desfășurat in 2 părți. Prima parte va avea loc la ora 17:00 prin primirea oficialităților și onorul militar, iar a doua parte constă in oficierea slujbei de pomenire de la ora 17:30, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La finalul slujbei de pomenire, se vor depune coroane din partea instituțiilor și oficialităților prezente, iar elevii Liceului „Hercules” din Băile Herculane vor susține un recital de poezii patriotice și poezii in grai bănățean.

„Ca in fiecare an, Ziua Eroilor se va sărbători odată cu una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Inălțarea Domnului, prilej cu care se vor comemora eroii, ostaşii şi luptătorii romani din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de luptă, in lagăre şi in inchisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru intregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului roman”, menționează organizatorii pe site-ul Episcopiei.

In incheiere, această manifestare va fi incununată cu defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și cu un recital de cantece patriotice al Fanfarei militare.

Crucea-monument de la Domașnea

Crucea-monument de la Domașnea este un monument ridicat in anul 2017, in memoria apărătorilor Ortodoxiei din Banat in perioada comunistă, situat la intrarea in comuna Domașnea din județul Caraș-Severin.

Foto credit: Facebook / Crucea-monument de la Domașnea


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 120

Id: 78358

Data: May 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).