Parohia Brancuși prezintă 15 ani de misiune, in imagini. Expoziție foto in parteneriat cu Basilica.ro

Parohia „Acoperămantul Maicii Domnului” și „Sfantul Ioan Rusul” din Sectorul 6 al Capitalei va organiza sambătă, in ziua hramului, expoziția „15 ani de misiune: in imagini” care va prezenta aspecte din istoria parohiei.

Expoziţia se va desfăşura in parteneriat cu Basilica.ro şi va fi prezentată in ziua cinstirii Sfantului Ioan Rusul, după Sfanta Liturghie.

„Expoziția evidenţiază o etapă importantă din istoria parohiei, oferind o retrospectivă a momentelor semnificative din viaţa comunităţii parohiale. Fotografiile relevante din comunitate și de la evenimentele principale vor fi prezentate in cadrul expoziției, care este organizată in parteneriat cu Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Romane”.

„Această expoziție aniversară reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra drumului parcurs de Parohia Brancuși in ultimii 15 ani și de a sărbători impreună cu credincioșii și comunitatea locală”, au transmis organizatorii.

Hramul bisericii Parohiei Brancuși va cuprinde şi activități socio-culturale.

In colaborare cu Fundația „World Vision Romania”, parohia va organiza sambătă un targ caritabil in proximitatea bisericii, in cadrul căruia pot fi achiziţionate produse de panificaţie realizate de copiii ucraineni de la centrul educațional parohial Happy Bubble, impreună cu tinerii participanţi la atelierele Brancuşi. Cu fondurile obţinute vor fi achiziţionate ��obiecte de igienă pentru varstnicii de la Centrul Sfantul Nectarie – Sector 6 şi va fi susţinută şi campania „Copiii de la sat au nevoie de ochelari” a „World Vision Romania”.

Programul liturgic de hram este următorul:

  • Vineri, 26 mai, ora 18:00 – Slujba Vecerniei unită cu Litia;
  • Sambătă, 27 mai – Utrenia, Sfanta Liturghie şi Slujba Parastasului pentru ctitori. In continuare, racla cu un fragment din moaştele Sfantului Ioan Rusul va fi purtată in procesiune in jurul bisericii.

Un preot vorbitor de limba ucraineană va participa la slujbele de hram, pentru a oferi asistență religioasă refugiaților ucraineni prezenți, au mai precizat organizatorii.

Afişul evenimentului.

Parohia Brancuşi

Parohia Brancuși, situată in Aleea Pasărea de Aur nr. 25, a fost inființată in anul 2008. Sfințirea locului şi aşezarea pietrei de temelie a avut loc in data de 12 februarie 2008, iar in 3 octombrie 2010 a fost oficiată slujba de sfințire a demisolului bisericii.

De-a lungul timpului, parohia a desfăşurat diverse proiecte sociale și culturale. Printre acestea se numără Crosul Bucuriei, o competiție sportivă dedicată copiilor și tinerilor din parohie, Serile Culturale Brancuși, care au inclus seri de teatru și muzică, precum și Workshop-ul de Comunicare Eclezială, ateliere de jurnalism și comunicare susținute de jurnaliști din presa laică și religioasă. Biserica parohială a fost sfințită in anul 2021 de Patriarhul Romaniei.

In prezent, Parohia Brancuși găzduiește un centru educațional in parteneriat cu World Vision Romania, numit Happy Bubble Brancuși, dedicat copiilor refugiați din Ucraina. Acest centru oferă zilnic servicii socio-educaționale, consiliere pentru gestionarea traumelor, cursuri de limba romană și activități adecvate varstei, in scopul dezvoltării armonioase și incluziunii sociale (ateliere de creație, terapie prin joc, interacțiune cu copiii din comunitățile de romani, excursii etc.).

Foto credit: Parohia Brancuşi

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 124

Id: 78359

Data: May 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).