Episcopul Lucian a donat sange, 100 de persoane i-au urmat exemplul

Episcopul Lucian al Caransebeșului a donat sange in cadrul campaniei organizate săptămana trecută de ATOR Banatul de Munte. Alte o sută de persoane au urmat exemplul ierarhului.

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 9-10 martie, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița.

Periodic Părintele Episcop face acest gest de solidaritate pentru ca bolnavii ce au nevoie de sange să se poată vindeca.

„Avand binecuvantarea și exemplul personal al Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și de această dată ne-am alăturat campaniei de donare de sange organizată in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină de la Reșița și am reușit să ne mobilizăm pentru a da o mană de ajutor acestei campanii și a fi alături de cei aflați in suferință, așa cum ne invață cuvantul evanghelic, prin această donare de sange”, a afirmat părintele Petrică Timiș, inspector eparhial și preot de caritate la Biserica „Sfantul Evanghelist Luca” a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

O persoană venită să doneze sange nu trebuie să aibă anumite boli, cum este diabetul zaharat, hipertensiune in tratament, să nu fie operat in ultima perioadă, să nu aibă cancer, neoplasme, accidente vasculare cerebrale.

Beneficii in urma donării de sange:

  • sprijină schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sange;
  • se va elibera cate o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), in ziua respectivă, de la muncă, școală / facultate;
  • primește tichete de masă;
  • in urma donării, se vor efectua și analize de sange, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare;
  • probabilitatea unui accident vascular scade cu 30%.

Cei care donează sange periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic şi unul biologic gratuit in fiecare an.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 130

Id: 77960

Data: Mar 13, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).