Trebuie să fim mai atenți cu noi inșine: Mitropolitul Ardealului despre legătura dintre păcat și boală

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a amintit duminică la Catedrala din Sibiu legătura dintre păcat și boală.

„Nu toate bolile sunt consecințele păcatelor, dar suntem conștienți fiecare dintre noi, că făcand un abuz, făcand ceva impotriva propriului trup, trupul se apără, reacționează. Deci păcatele noastre, abuzurile pe care le-am făcut noi și din punct de vedere trupesc, pot fi pedepsite. Cu atat mai mult aduce suferința, dar păcatul aduce greutate și pentru suflet”.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Vorbind despre vindecarea paraliticului din Capernaum, IPS Laurențiu a spus că Iisus Hristos a vrut intai de toate să-l vindece sufletește pe cel bolnav pentru ca fiind vindecat de durerea sufletească, să-i ușureze tămăduirea.

„Dacă știm că păcatele pot aduce asupra noastră mari suferințe, trebuie să fim mai atenți cu noi inșine și să cerem de la Dumnezeu să ne ajute, ca să facem cat mai puține păcate și să ne eliberăm de povara aceasta, pentru ca și trupul nostru să simtă alinare, tămăduire și vindecare de suferințele care vin asupra noastră”, a spus ierarhul.

Din soborul slujitor au făcut parte vicarul-eparhial, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, pr. prof. univ. dr. Constantin Necula prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfantul Andrei Șaguna” din Sibiu, cadre didactice și slujitori ai Catedralei Mitropolitane.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 128

Id: 77962

Data: Mar 13, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).