Examen de licenta pentru studentii teologi din Timisoara

DSC_1615(1)

Cea de-a XVIII-a promotie de absolventi ai Sectiei de Teologie, din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie din Timisoara, au sustinut miercuri, 06 iunie 2016, examenul de licenta, informeaza Razvan Fibisan de la Biroul de presa al Arhiepiscopiei Timisoarei. Verificarea cunostintelor a avut loc in Sala festiva a Centrului Eparhial din Timisoara.

La proba scrisa au fost prezenti 20 de tineri absolventi. Subiectul pentru proba scrisa a fost ales prin tragere la sorti de catre un student, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a parintelui Zaharia Peres, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei, si a profesorilor de specialitate.

Examenul s-a desfasurat pe parcursul a doua ore, timp in care tinerii teologi au asternut pe hartie raspunsurile la subiectele alese.

Avem bucuria ca cea de-a XVIII-a promotie de studenti ai facultatii noastre finalizeaza studiile universitare teologice prin sustinerea licentei. Licenta are o deosebita valoare, intrucat confirma nivelul lor de pregatire teologica, oferindu-le, in perspectiva, sansa valorificarii cunostintelor si a tot ceea ce au acumulat in cei patru ani de studiu. Obtinerea unei diplome de licenta le ofera posibilitatea incadrarii fie in pastoratie, fie in invatamant. Ne bucuram ca sunt destui de multi tineri dornici de a se initia in tainele teologiei si de a valorifica darurile spirituale pe care Dumnezeu le-a oferit, punandu-se in slujba Bisericii si a neamului. Speram ca aceasta noua generatie sa reuseasca, in primul rand, sa se implineasca spiritual, dar si profesional, facand in continuare cinste facultatii, a mentionat parintele lect. univ dr. Vasile Itineant, decanul de an al acestei generatii.

Examenul de licenta va continua vineri, 08 iulie, cu sustinerea lucrarilor de licenta si depunerea juramantului de credinta, care va avea loc in Paraclisul mitropolitan Invierea Domnului , din incinta Centrului eparhial.

 

 

 

 

The post Examen de licenta pentru studentii teologi din Timisoara appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 710

Id: 60512

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei