Galați: Arhiepiscopul Casian i-a pomenit pe fondatorii și jurnaliștii unui ziar local

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos i-a pomenit miercuri pe fondatorii și jurnaliștii de la „Viața Liberă”, primul cotidian din Romania postdecembristă, conform Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Inaltpreasfințitul Părinte Casian i-a pomenit pe ziariștii gălățeni Radu Macovei (1 martie 1943 – 24 septembrie 2020) și Grigore Lazarovici (1 februarie 1950 -10 noiembrie 2021). Totodată, au fost pomeniți toți jurnaliștii din redacția ziarului gălățean trecuți la viața veșnică.

La slujba de pomenire săvarșită in cimitirul „Eternitatea” au participat rudele celor trecuți� la Domnul și ziariști din cadrul Filialei Uniunii Ziariștilor Profesioniști Romania „Radu Macovei” – Galați.

Ulterior a fost oficiată o slujbă de pomenire și la redacția cotidianului „Viața Liberă” unde a fost pregătită o agapă, după cum e tradiția.

„Dacă amintirea este inrădăcinată in iubire și-n iertare, atunci este binecuvantare, dacă nu, dușmănia, ura devin o patimă. Nicio legătură in viața aceasta nu se poate face decat cu multă dragoste și pentru aceasta există o singură șansă, să ascultăm de veșnicia iubirii lui Dumnezeu”, a spus IPS Casian după slujba de pomenire.

Despre personalitatea celor doi ziariști a vorbit jurnalista Anca Mihaela Spanu, redactor-șef adjunct la „Viața liberă”, care a subliniat importanța rolului pe care l-au avut cei doi mentori şi toți cei pomeniți in slujirea și păstrarea păcii sociale in comunitatea gălățeană.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 126

Id: 80367

Data: Feb 22, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).