Liturghie arhiereasca in parohia Banisor

????????????????????????????????????

In duminica a V-a dupa Rusalii, 24 iulie 2016, Preasfintitul Parinte Petroniu, Episcopul Salajului, s-a aflat in mijlocul credinciosilor din parohia Banisor, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie, inconjurat fiind de un sobor de preoti si diaconi, informeaza diaconul Ioan-Dorin Torocos, din cadrul Eparhiei Salajului.

In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Petroniu a hirotonit pe diaconul Vasile Muresan, preot pe seama Parohiei Lemniu, din Protopopiatul Jibou. De asemenea, Preasfintia Sa a hirotonit diacon pe tanarul teolog Ioan-Dorin Torcos pe seama paraclisului Sfantul Evanghelist Luca, de la Centrul Eparhial al Episcopiei Salajului.

Actuala biserica de zid, construita intre anii 1894-1896, a suferit de-a lungul timpului ample modificari. In anul 1960 a fost efectuata o reparatie capitala a lacasului de cult, biserica a fost consolidata cu contraforti in timpul preotului Tudor Gorea. Intre 1990-1991 a fost tencuit in terasit exteriorul bisericii, iar intre 1994-1995 s-a executat catapeteasma noua, pregatindu-se interiorul pentru pictura in fresca. Pictura din interior a fost realizata intre 1995-1997 de catre pictorul Florin Negrut din Oradea.

????????????????????????????????????

The post Liturghie arhiereasca in parohia Banisor appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 472

Id: 60741

Data: Jul 24, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar