„Sfantul Constantin L-a cunoscut pe Hristos prin descoperire cerească”, a spus PS Teofil la hramul bisericii din Bristol

Arhiereul vicar Teofil de Iberia al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei și Portugaliei a oficiat sambătă Sfanta Liturghie la biserica „Sfinții Impărați Constantin și Elena” din Bristol, Marea Britanie.

Slujba de hram a fost oficiată cu anticipație, ocazie cu care Preasfințitul Părinte Teofil l-a hirotonit preot pe diaconul Vasile Brănescu.

In predica rostită, Preasfinția Sa a explicat de ce Sfinții Impărați Constantin și Elena sunt cinstiți intocmai cu Apostolii.

„Pe Sfinții Impărați Constantin și Elena ii cinstim intocmai cu Sfinții Apostoli pentru că au avut chemare și slujire apostolică. Sfantul Constantin L-a cunoscut pe Hristos prin descoperire cerească, asemenea Sfantului Pavel, și astfel, prin puterea crucii lui Hristos avea să iși biruiască vrăjmașii”

„După ce a ajuns impărat a dat libertate credinței creștine și impreună cu mama sa Elena, cea care a descoperit Sfanta Cruce, au luptat pentru răspandirea Evangheliei și apărarea credinței creștine”.

Arhiereul vicar a incheiat predica, spunand că „la această slujire suntem chemați toți cei botezați, cler și popor: să-L propovăduim pe Domnul prin cuvant și mai ales prin faptă”.

La finalul slujbei, Preotul Paroh Ioan Moldovan a mulțumit Preasfințitului Părinte Teofil de Iberia pentru slujire și tuturor celor prezenți pentru participarea la hramul parohiei.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 130

Id: 78354

Data: May 23, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).