Simpozionul Național de Martirologie de la Alba Iulia va avea tema „Poeții și poezia detenției”

„Poeții și poezia detenției. Traduceri culturale ale suferinței in temnițele comuniste” este tema ediției a noua a Simpozionului Național de Martirologie de la Alba Iulia.

Evenimentul se va desfășura in perioada 17-19 martie.

Simpozionul Național de Martirologie este organizat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei, Muzeul Național al Unirii, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba, in parteneriat cu Mănăstirea „Sfanta Cruce” de la Aiud.

Ediția din acest an a manifestării aduce impreună, intr-o comuniune academică și memorială deopotrivă, istorici, teologi și cercetători consacrați.

Anterior desfășurării propriu-zise a simpozionului, vineri, la ora 13.00, Mănăstirea „Sfanta Cruce” de la Aiud va găzdui o intalnire a tinerilor cu Simion Drăgoi, fost deținut politic. Cu acest prilej, elevii din cadrul proiectului „Poezia – mărturie din temnița comunistă” vor susține un moment artistic, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Deschiderea oficială a Simpozionului va avea loc vineri, 17 martie, la ora 18.00. Manifestarea va continua sambătă, de la ora 9.00, cu sesiunile de comunicări, la care vor participa peste 20 de specialiști preocupați indeaproape de cercetarea fenomenului martiric din inchisorile comuniste și de cultivarea memoriei victimelor regimului comunist.

Sesiunile științifice se vor desfășura in format online, pe platforma�Zoom, și vor putea fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Evenimentul va continua duminică, 19 martie, la Mănăstirea „Sfanta Cruce” de la Aiud, prin oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfantului Vasile cel Mare de către Arhiepiscopul Irineu.

Sursă foto: historia.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 159

Id: 77982

Data: Mar 16, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).