Slujire arhiereasca in Parohia Petrila-Jiet-Maleia

CSC_1691

In a treia zi dupa Pogorarea Sfantului Duh, marti, 21 iunie 2016, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, a oficiat Sfanta Liturghie in biserica Sfantul Ierarh Nicolae a Parohiei Petrila-Jiet-Maleia din cadrul Protopopiatului Petrosani, judetul Hunedoara, informeaza site-ul oficial al Eparhiei Devei si Hunedoarei.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, le-a vorbit credinciosilor prezenti la slujba Sfintei Liturghii despre roadele Duhului Sfant, pogorat asupra Sfintilor Apostoli in ziua Cincizecimii, eveniment care constituie inceputul lucrarii Bisericii noastre dreptmaritoare. Preasfintia Sa i-a indemnat pe cei prezenti sa sporeasca in rugaciunile lor si sa fie ravnitori in lucrarea faptelor bune, spre zidirea sufletelor lor.

Angelsatmamre-trinity-rublev-1410

***

Pogorarea Sfantului Duh este istorisita de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca in Faptele Apostolilor (Fapte 2). Astfel, pe cand Ucenicii se gaseau in foisorul unde stateau ei, pe Muntele Sion din Ierusalim, in ziua Cincizecimii, pe la ceasul al treilea din zi, s-a facut pe neasteptate vuiet din cer, in asa fel, incat a strabatut multimea adunata la Ierusalim, din toata lumea. Şi Duhul Sfant a fost vazut in chip de limbi de foc, pogorandu-Se nu numai peste cei doisprezece Apostoli, ci si peste cei saptezeci de ucenici; si acestia au inceput sa graiasca in limbi straine, fiecare din Apostoli graind limbile tuturor neamurilor. Astfel, nu numai cel de alt neam auzea pe Apostol graind in limba sa proprie, ci si Apostolul intelegea si graia limba fiecarui neam. Din pricina aceasta multimea socotea ca sunt beti, neintelegand cum fiecare Apostol poate grai tuturor in limba fiecaruia.

 

The post Slujire arhiereasca in Parohia Petrila-Jiet-Maleia appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 535

Id: 60322

Data: Jun 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar