Slujire arhiereasca la Schitul Augustin, jud. Brasov

02

Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat sambata, 11 iunie 2016, Sfanta Liturghie in altarul de vara al schitului din apropierea localitatii Augustin, judetul Brasov, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din soborul slujitor au facut parte: exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Macarie Țutul, duhovnici si ieromonahi de la asezaminte monahale din eparhie, precum si slujitori ai sfintelor altare de la parohiile apropiate.

Schitul Augustin este un loc de rugaciune pe care a randuit Dumnezeu sa-l instituim aici, intr-un loc unde a lipsit viata monahala. Inaltarea Domnului este praznicul ocrotitor al schitului pentru ca este cel mai potrivit hram pentru acest loc binecuvantat, aflat la inaltime, pe un deal de unde se poate privi frumusetea imprejurimilor, exprimand inaltimea spirituala la care sunt chemati credinciosii prin rugaciunile acestor nevoitori. Sunt putini, dar vrednici si ravnitori, incercand sa tina flacara credintei si a rugaciunii, atragand brasoveni si alti oameni dimprejur. Unii vin permanent, devenind ctitori si binefacatori, altii vin in duminici sau la praznice si hram. De aceea am tinut sa prelungim hramul in aceasta perioada de dupa praznuire a Inaltarii Domnului. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe acesti nevoitori si sa primeasca truda si jertfa lor si mai ales rugaciunea lor pentru binele tuturor credinciosilor din localitatile apropiate, pentru binele Bisericii si a neamului noastre, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

In cadrul Sfintei Liturghii, teologul Razvan Hascau a fost hirotonit diacon.

O veche vatra monahala

Schitul Augustin este situat pe Dealul Manastirii , un loc aflat la granita dintre judetele Brasov si Covasna, unde a existat cu secole in urma un asezamant monahal, distrus la 1762, de generalul Bucov.

Ne bucuram ca ne-a ajutat Dumnezeu sa ajungem si anul acesta sa sarbatorim hramul acestui schit aici, pe dealul acesta binecuvantat de Dumnezeu si sfintit prin rugaciunile parintilor care s-au nevoit aici in urma cu sute de ani. Aici a existat o manastire care a functionat pana in jurul anului1760 si care a fost daramat de stapanirea din acea vreme din Transilvania. Dar cu voia lui Dumnezeu, pentru locul acesta si pentru cei care au vietuit si vietuiesc aici si pentru credinciosii din apropierea acestei manastiri s-a reinfiintat in 2007, cu randuiala lui Dumnezeu aratata prin oameni iubitori de Dumnezeu, de Biserica, de credinta si de neam , a spus duhovnicul schitului, protosinghelul Iosif Bozga.

La final, credinciosii au adus cinstire moastelor Sfantului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitana din Sibiu.

 

The post Slujire arhiereasca la Schitul Augustin, jud. Brasov appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1036

Id: 60149

Data: Jun 12, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar