Tabara de fotografie la Sambata de Sus

2

La Manastirea Brancoveanu , Sambata de Sus, judetul Brasov, a avut loc in perioada 27 iunie – 02 iulie o tabara de vara cu tematica foto. Tabara a fost organizata de de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul pentru tineret, impreuna cu Asociatia Centrul de Copii si Tineret Sfantul Sebastian din Brasov, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

La tabara de la Sambata de Sus au participat 14 tineri din mai multe judete ale tarii, cum ar fi Sibiu, Brasov, Galati, Arad, precum si din Bucuresti. Conceptul taberei de fotografie a avut la baza personalitatea participantilor, oferind libertate de desfasurare si manifestare creativa, conform celor precizate de Flavius Sava, inspector de misiune in cadrul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului si presedintele asociatiei din Brasov.

Tabara a avut o structura educationala non-formala, relaxanta si permisiva, care a sustinut ideea ca fiecare participant este un artist in cautari, unic si care va experimenta ceea ce isi doreste in cadrul experientelor pe care le oferim, a spus Flavius Sava.

Cunostintele despre fotografie au fost implementate prin implicarea practica in diverse sarcini sub forma de joc. A fost pus un accent deosebit pe faptul ca activitatea este una de vacanta si nu o scoala foto urmata de examen de absolvire.

Activitati educative si recreative

Scopul acestor sase zile de tabara a fost ca participantii sa revina acasa cu fotografii, sa-si perfectioneze tehnica si cunostintele de fotografie, sa experimenteze subiecte diverse si reprezentative, sa-si creeze amintiri placute, sa-si imbogateasca experienta de fotograf si de viata, sa-si extinda cercul de prieteni si sa se distreze intr-un grup cu o pasiune comuna. Programul intens a cuprins activitati de cunoastere, lucru in echipa, ateliere foto, activitati sportive, participare in parcul de aventura din localitatea Dragus, judetul Brasov. Activitatile din  cadrul taberei au fost coordonate de Mihaela Bucataru alaturi de Marina Guirreaneir din Natal, Brazilia, care s-au ocupat de activitatile legate de specificul taberei, precum si de activitatile socio-educative. De asemenea, activitatile spirituale au fost coordonate de parintele Ciprian Adomnicai din Parohia Şoars, judetul Brasov.

 

The post Tabara de fotografie la Sambata de Sus appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 490

Id: 60511

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei