Arhiepiscopia Buzăului a investit in 2023 peste 350.000 lei in activitățile cu tinerii

In 2023, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a investit peste 350.000 lei in activitățile cu tinerii. Suma reiese din raportul de activitate al Sectorului invățămant și activități cu tineretul, publicat miercuri pe site-ul eparhiei. �

Valoarea totală reiese din mai multe programe și proiecte organizate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, precum premierea celor 76 de laureați din județele Buzău și Vrancea ai Olimpiadei de Religie.

Printre programele desfășurate se numără oferirea Bursei de studiu „Episcopul Chesarie”, in valoare de 500 lei/ lunar, pentru 12 elevi de la Seminarul Teologic din Buzău și a Bursei „Episcopul Dionisie Ignat”, pentru 3 studenți și 10 elevi de liceu din Buzău și Focșani.

La nivel eparhial au fost organizate cinci excursii culturale și un pelerinaj, precum și evenimente și proiecte dedicate ajutorării copiilor și tinerilor din eparhie. Totodată, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a desfășurat mai multe activități catehetice printre care Proiectul „Trepte spre Lumina Invierii lui Hristos”, la care au participat aproximativ 1.800 de copii și tineri, și Proiectul catehetic „Din bătrani se povestește”, cu un număr de beneficiari de 3.992.

„Pentru toate proiectele educaționale, activitățile cu tineretul și programele catehetice eparhiale s-a cheltuit suma de 350.876,85 lei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei / Facebook


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 98

Id: 80364

Data: Feb 22, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).