Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii  din Oradea

DAN_6870_

Ziua de marti, 21 iunie 2016, a reprezentat un moment de aleasa bucurie pentru absolventii celei de a XXII-a promotii de studii universitare de licenta a specializarilor: Teologie Ortodoxa  Pastorala si Teologie Ortodoxa Asistenta Sociala din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea, dupa cum ne-a precizat Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cursul festiv a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii, in paraclisul cu hramul Sfantul Teodor Studitul al facultatii, urmata de slujba de Te Deum, momente de comuniune liturgica aduse ca multumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu pe parcursul anilor de studii.

La finalul programului liturgic la care au fost partasi cadrele didactice, studentii absolventi si invitatii acestora, Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Meghesan, decanul facultatii, a precizat ca pentru absolventi aceasta zi va ramane daltuita in inimile lor, o zi la care ei se vor raporta in timp, pentru ca de acum ei vor deveni misionari in ogorul Domnului.

A urmat partea a doua a programului dedicat cursului festiv, desfasurat in Aula Magna a Universitatii, moment marcat de intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur. Moderatorii festivitatii, Pr. Prof. Univ. Dr. Marius Țepelea si Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Popa, director de departament, au adresat invitatilor un cuvant de bun venit, dupa care au fost transmise mesajele de felicitare din partea conducerii Universitatii oradene.

In mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Prot. Prof. Radu Rus, Consilier pentru invatamant si activitati cu tineretul, Chiriarhul Oradiei a adresat cadrelor didactice si absolventilor cuvant de binecuvantare, felicitare si apreciere pentru efortul depus in decursul anilor de studii, remarcand ca, dincolo de bucuria momentului, aceasta zi are menirea de a-i face sa constientizeze responsabilitatea si exigentele misiunii pentru care s-au pregatit in anii studentiei si pe care trebuie sa si le asume de acum inainte. In acelasi context, a fost subliniat faptul ca ei sunt vestitori si implinitori ai Evangheliei lui Hristos, atat prin cuvant, cat mai ales prin fapta, cautand profunzimea si adevarul in valorile Evangheliei, asimilandu-se astfel imperativului de a fi lumina a lumii.

Ceremonia s-a incheiat cu strigarea catalogului, inmanarea cheii si cu mesajele de multumire, adresate de catre absolventi tuturor celor prezenti, dupa care a urmat imortalizarea momentului printr-o fotografie de grup.

[gallery columns="2" link="file" ids="136195,136196"]

The post Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii  din Oradea appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 582

Id: 60321

Data: Jun 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar